Valitse sivu

Lähdin tiistaina käymään Helsingissä, hyppäsin ihan itsellenikin yllätyksenä noin vain Herra Kameran kyytiin ja hurvittelin päivän pääkaupungin humussa.

Tiistaihan ei ollut mikään ihan tavallinen tiistai, vaan Finlandia-palkinto-tiistai, joten sijoituin strategisesti klo 13 Akateemiseen katsomaan mitä tapahtuu kun voittaja julkistetaan. Tapahtuu niin, että saliin tuodaan vähän yli paljastusaika iso pahvilaatikko, ja sieltä aletaan hissukseen pinoamaan palkittua kirjaa etualan pöydälle. Ei sittenkään mitään sihisevää säpinää, niin kuin olin kuvitellut. Sellaista maltillista vaan. Illemmallahan olisi ollut kirjailijahaastattelua ja muuta mukavaa, mutta Kirjatoukka had silloin jo left the building.

Kirjatoukan äiti muuten, velho kun on, ennusti voittajan oikein. Hänellä oli jopa Jokapäiväinen elämämme jo hankittuna. ”Lentääkö mummo oikeasti luudalla?”, kysyi Poju, ja taitaahan tuo lentää. Itselleni Riikka Pelo ei ollut ollenkaan tuttu ennestään.

Lounassalaatti on Mokosta, ja sieltä on toivottavasti myös uusi vaatekaappimme, jota ei olekaan etsitty nyt kuin noin seitsemän vuotta. Sitä oikeaa. Joku julmuri vaan oli käynyt varaamassa MEIDÄN kaapin noin 10 minuuttia ennen iskuamme. Eli tässä kohden olimme oikeassa paikassa, mutta vähän liian myöhään. Maanantaina ratkeaa miten kävi.