Valitse sivu

Kukapa olisi uskonut. Joulujuttuja joulujutun perään, tässä blogissa.

Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, niin heti ”pakomatkan” varmistuttua ja nostettuani passit ja lentoliput piirongin päälle odottamaan lähtöä, karisi kaikki joulustressi. Minuun ikään kuin mahtuu nyt jouluhulluttelua. Kirjoitellessani tyttöjen jouluaskarteluista ja muista joulujutuista tajusin myös tämän: kenties minä salaa vähän pidänkin koristeista ja jouluhörheltämisestä, en vain pitänyt siitä, että se oli kokonaan kontollani, vuosia vielä vaativan ja aikaa vievän työn ohella, pienet pallerot jaloissa kieppuen. Nyt työtahti on omissa käsissäni ja lapset ovat isompia. He osallistuvat ja jopa hoitavat monta joulun palikkaa ihan omin päin. En rakenna enää joulua yksin.

(Kyllä, Herra Kamera on edelleen mukana kuvioissa. Hän vain on niin paljon poissa kotoa, eikä varsinaisesti koristeluhenkinen ihminen, että häntä ei lasketa! :))

Tässä tuoksuvinkki joulutaloon. Osta mausteita, kuten tässä nyt kardemummaa, tähtianista ja vaniljatankoja ja laita ne avonaiseen lasipurkkiin tai pienelle tarjottimelle vaikka tuikkylyhdyn ympärille. Neilikka olisi kuulunut ehdottomasti maustekuppiin myös, tai pisteltynä appelsiineihin tuoksuhuuman maksimoimiseksi, kuten äiti opetti.

Nämä mausteet ovat Granitista, yksinkertaisessa ruskeassa paperipussissa ne menisivät myös tyylikkäästä pikkujoululahjasta glögipullon kyljessä, ainakin minä olisin mielissäni.

Mrs Jones esitteli blogissaan juuri tanskalaisen joulukodin. Sen ronski ja rento tunnelma viehätti, muutamalla simppelillä elementillä juhlatunnelmaa, muttei mitään tonttuarmeijaa. Vaikka mikäpä minä olen simppelistä puhumaan, meidän kaari-ikkunassamme roikkuvat tällä hetkellä mm. jouluköynnöksellä koristeltu kimalteleva karuselliseepra ja pallokala-kuumailmapallolla lentävä joulupukki värikkäine seurueineen…

Sen lisäksi, että tänään on lempipäiväni tiistai, tänään juhlitaan myös Annanpäivää.
Nimpparionnea siis kaimat ja melkein kaimat! Vanha kansa sanoo, että ”On sitä yötä yökötellä Annanpäivän aikaan, ja vieläpä on yötä syyvä ja kylypeekki.” Yökötellä tarkoittaa tässä viettää iltaa ja yötä ja on viittaus vuoden pimeimpään aikaan. Me menemme illalla Origoon lohikeitolle.

Pssst: Olen tehnyt kivan, uuden ruokablogilöydön, poimitaan näihin tuoksutunnelmiin sieltä makupalaksi mausteisen meksikolaisen kaakaon ohje. Ihanaa viitseliäsiyyttä osoittaa myös sivullinen ruokalajeihin sopivia biisejä eli Cook with Music. Thanks for the cooking inspiration and groovy recipes, Mariana & Ian!