Valitse sivu

Tämä menee ystävillemme A:lle & V:lle. Voi kuinka mä rakastan jutella teidän kanssanne! Lasten mielestä illalliskeskustelumme kuulostavat lähestulkoon kinastelulta (sori kullanmurut), mutta tiedättekö, ei ole maailmassa enää paljon ihmisiä, jotka osaavat väitellä kunnolla ja reilusti. Eikä kiihkeän väittelyn vetävyyttä ainakaan himmennä heidän kauniin kotinsa lämmin tunnelma ja aina niin hyvät sapuskat. Merci vaan taas!

Jotkut ylemmät tahot ovat nyt kuitenkin sitä mieltä, että Kirjatoukka on taas vähäksi aikaa kailottanut ihan tarpeeksi ja saa luvan pitää leipäläpensä hetken kiinni. Sen verran typäkkään kurkkukipuun heräsin tänä aurinkoisena aamuna. Mulla on teetä, mutta antakaa te vähän sympatiaa?

Kuulin muuten tältä reissuposselta ihanan yksityiskohdan Key Westin Ernest Hemingwayn kotimuseosta. Museon puodissa myydään sinivalkoisia posliinikulhoja, jotka ovat kopioita Hemingwayn aikaisista kuusvarvaskissojen juomakupeista. Ja näinkin sellaisen eilen, tosi hieno, haavelistalle menee vaikkei mitään kissaa olekaan! (Ja tuo tuossa kuvassa ei sitten paradoksaalisesti olekaan SE kulho, vaan yks toinen :))
Kotimuseossahan kissat, jonkun jälkeläisen jälkeläisen jälkeläiset edelleen jatkavat turistivirroista huolimatta boheemielämäänsä, vaikka isäntä on poistunut paikalta jo ajat sitten.

”My name is Ernest Miller Hemingway … I intend to travel and write.”
– Ernest Hemingway kouluaineessaan, 9 vuotiaana.