Valitse sivu

Olen joskus ennenkin valitellut haaveiden ja todellisuuden ristiriitaa mitä tulee matkahabitukseeni. Kertonut, kuinka kiihkeästi haluaisin olla se eteerisesti lentokentän kokolattiamatotettuja tuubeja eteenpäin lipuva salaperäinen kaunotar, jolla on tyylikäs, kevyesti rullaava matkalaukku tai ylellinen viikonloppukassi silkinverhoaman matkailijanvartalonsa jatkeena, ja muu rekvisiittakin sävy sävyyn.

Mutta olen ollut yhä vain yhtä eripari nyssykkää koko nainen…

Hitain askelin hivuttaudun kuitenkin kohti unelmien itseäni. Ensin satsasimme kauniisiin lentolaukkuihin ja nyt lähestyn arvokasta aikuisuutta nesessääri nesessääriltä.

Olin etsinyt suurta beauty-pussukkaa jo hyvän tovin (kummallisen vaikea löytää…), enkä ollut uskoa onneani kun löysin paitsi sen suuren, myös kokonaisen hienostuneen KOLMIKON Gauharin taannoiselta pop up-keikalta. Päällinen on pellavaa, mutta sisällä on vedenpitävää pintaa, kuten kuuluukin. Isoon mahtuvat hiustuotteet, vartaloöljyt ja uusin innostukseni – suihkutettava kasvovesi. Keskikokoiseen seerumit, voiteet ja balsamit, ja pieneen kiivaasti kuluvat kajal-kynien pätkät ja huulikiiltotuubit.

(Yks luonnonkaunis sanoi Instan puolella, että pärjäisi tuolla keskikokoisella pelkästään, minulla kosmetiikan määrä ylittää pakaaseissa vaatteet ja kengät ihan kevyesti.)

Niin, suihkutettava kasvovesi: ranskalaisten apteekkien viileät daamit ovat jo vuosikausia yrittäneet opettaa minut käyttämään suihkutettavaa kasvovettä, yleensä Avènea. Olen sinnikkäästi joskus yrittänytkin, mutten ihan ymmärtänyt hyvän päälle, sehän on vain… vettä! Viime matkalla kuitenkin kolahti – tuotehan on kuin minulle tehty. Kun tilanne on oikein kuumottava, poskia punottaa tai pms-tilat koittavat nahistaa naisen, niin suihkaus vain ja nousen taas kuin lilja sateen jälkeen täyteen kukoistukseen! Vesi rauhoittaa, jotenkin ulkoisen lisäksi myös sisäisesti.

Avènen ehdin jo suihkutella loppuun, nyt testaan Vichyä. En edelleenkään tiedä perustuuko teho yhtään mihinkään, mutta a) minuun ja naamaani menee ihan täydestä ja b) ranskalaiset apteekkinaiset eivät voi olla väärässä!

Loppuun vielä IHAN KÄSITTÄMÄTÖN ihonhoitovinkki, kokeile omalla vastuulla (itsehän näytän proseduurin jälkeen aivan kedonkukkaselta). Kuulin ystävältäni, että erikoislaatuinen parfymööri Max Perttula oli fb-päivityksessään paljastanut Bepanthen Eye-silmätippojen sisältävän korkealaatuista, säilöntäaineetonta hyaluronihappoa, jota jumalattoman kalliit seerumitkin sisältävät, tosin jopa synteettisemmässä muodossa. Laatikollinen silmätippa-pipettejä maksaa vain noin 12 euroa ja tuote toimii varsinaisen käyttötarkoituksensa lisäksi mm. kasvoille taputeltuna tuhkimotippojen tavoin. Tipat sisältävät myös ”deks pantenolia” (älkää kysykö, en ymmärrä mitään mitä kirjoitan), joka napakoittaa huulet ja saa ehkä ripsetkin kasvamaan. Kaikkea sitä.