Valitse sivu

Torstaina menen siis pieneen leikkaukseen.

Olen asiasta hiukan jännittynyt. ”Niin,”te sanotte lempeästi ja ymmärtäväisesti, te kiltit ja empaattiset, ”onhan se jännittävää.” Mutta luulenpa, että me puhumme nyt eri asiasta.

Olen saanut Tammisaaresta kirjeen, jossa sanotaan, että sairaalaan tulee ilmestyä kello kahdeksalta aamulla ilman meikkiä ja kynsilakkaa. ILMAN MEIKKIÄ JA KYNSILAKKAA!?

(Tuohon kello kahdeksaan olin jo henkisesti varustautunut.)

Olen pakannut sairaalakassiini meikkipussin lisäksi jo Dotsista saamani setin kauniita matkakokoisia kauneudenhoitotuotteita, kahdet uudet rintaliivit ja kolmet pitsipöksyt. Olen laittanut tälle viikolle kalenteriini kokovartalokuorinnan, säärihuollon, jalkakylvyn ja ahkeran kookosöljykuurin päästä varpaisiin. Haluanhan olla edustava siinä loisteputkien alla. Kirurgikin on niin nuori ja komea, ei sillä että olisin erityisemmin kiinnittänyt huomiota, sanonpahan vain.

Laittaisinko kuitenkin ihan pikkuriikkisen sävyttävää päivävoidetta (huom, voide, ei meikki), aavistuksen kulmakynää, sipaisun sheavoita huuliin? Mitä jos poskipäille levittäisi sormenpäillä hiukan punajuurimehua, toimisiko se? Otan myös hellävaraisia meikinpuhdistusliinoja mukaan, koska kunnioitan sairaalahenkilökunnan päätöstä mikäli käsityksemme meikistä ja meikistä menee ristiin esimerkiksi tuossa kulmakynän kohdalla. Ajattelin kirjoittaa tussilla kämmeneeni ”JOKO SAA LAITTAA HUULIPUNAA”, voisin sillä heräämössä heiluttaa hoitajille ensiapua.

Kampaukseksi ajattelin tavaramerkkiäni eli korkeaa, huoletonta nutturaa. Se näyttää parhaimmalta pienten unosten jälkeen, aavistuksen purkautuneena. Lasketaanko muuten väritön kynsilakka kynsilakaksi? Kai nyt varpaissa saa olla hiukan korallinväristä lakkaa, varpaathan ovat niin kamalan kaukana rinnoista? (Ai niin, lapset eivät halua, että puhun rinnoistani blogissa… Tosin ”maitotiehyt”-sanaa ei ole vielä sensuroitu!)

Sairaalakassissa on myös Mrs Jonesin putiikista hankkimani kaftaani ja mustat pitsivillasukat jälkitarkastusta varten (kyllä, googlasin jo esimerkiksi ”looking pretty in a hospital gown”…) sekä aurinkolasit, piilolinssejä, muotilehtiä, koruja pienessä kangaspussukassa, muistikirja A:n, muistikirja B:n ja kaksi Marguerite Duras’ta. Pienen kuohuviinipullon jouduin nostamaan kassista pois, koska samaisessa kirjeessä kiellettiin alkoholin nauttiminen vuorokauteen.

Niin, sanoinko jo, että pääsen samana iltana kotiin?

Erityisterkut ja pusu Katjalle, sen sun postikortin pörröinen pöllö näytti AIVAN mun aamupeilikuvalta! Kuvaksi tähän valikoitui kuitenkin Marion Cotillard meikitönnä Italian Vanity Fairin kannessa vuonna 2010.