Valitse sivu

Hei hoi, mä oon hengissä, jos sitä olette ihmetelleet! Meillä oli vieraita koko viime viikon ja lisää tuloillaan. Puhelin pirisee, sähköposti kilkattaa ja Facebookissa kaveri jos toinenkin on muistanut taas tämän pienen kaupungin meren keskellä. Hangon kesä on todellakin pyörähtänyt käyntiin.

Tässäpä teille helppo ja sukkela kesäjälkkäri omia ja vieraita ilahduttamaan. Ohjeen on Herra Kamera saanut Ravintola Toscaninin keittiömestarilta.

Hiero morttelissa ruokosokeria ja tuoretta minttua karheaksi tahnaksi. Mausta limen mehulla.
Tee vihreästä, tuoksuvasta sokerista peti ja asettele peratut mansikat siihen pystyyn. Koristele vati mintunlehdillä. Jokainen nostakoon sormin tai haarukoin oman mansikkansa sokerissa kiepauttaen suuhunsa.

Jäljelle jäi muuten melko muheva ja sokerinen matto, kun kaikki mansikat oli syöty. Vihreän kullan, jota mansikkakin nyt oli jo mehustanut voi jatkokäyttää mehuihin tai drinkkeihin, jäätelön päälle tai muihin jälkiruokiin.

Tarjosimme mansikoiden kanssa tuliaisiksi saamaamme (bravo Rytkis!) kreikkalaista kuohuvaa, Kir-Yanni Akakies Roseta. Jääkylmä, kuiva, mansikkainen ja sitruksinen viini toimi ihan nappiin mansikoiden kyytipoikana.