Valitse sivu

Ai että. Kesä ja tomaatit. Tuntuu, ettei tomaateista saa tarpeekseen kun niiden aika alkaa olla. Varaslähdön mehevään tomaattikauteen otimme Ranskassa.

Minä valitsen parhaat aina nuuhkimalla. En tietenkään työnnä nokkaani kiinni punaisiin kylkiin, se olisi epäkohteliasta ja hiukan hämmentävääkin. Mutta jos tomaatti tuoksuu tomaatilta soveliaan välimatkan päähänkin, se todennäköisesti myös maistuuu tomaatilta.

Tässä nyt ei ole oikein mitään uutta eikä varsinkaan reseptiä nimeksikään, mutta joskus on vain hyvä muistuttaa, että yksinkertainen on parasta.

Grillatut tomaatti-mozzarellaleivät

Päivän vanha patonki otetaan hyötykäyttöön suutelemalla sitä oliivioljyllä ja grillaamalla se rosmariininoksien kera raidalliseksi.

Tomaatit voi pilkkoa kuten parhaaksi näkee, ja tomaattilajikkeesta riippuen: suurista häränsydämistä tulee valtavia kiekkoja, pikkuisista kirsikkatomaateista tai jo hiukan pehmenneistä tavallisista tomaateista luontevasti salsatyyppistä kuutiota. Tomaatin seuraksi tässä tapauksessa silppusimme myös kevätsipulia, ihana uuden kauden rapea kaveri!

Mozzarella di bufala, eli vesipuhvelinmaidosta tehty mozzarella on huikean pehmeää, se sulaa suussa. Sitä siis, ja käsin neljään osaan revityt pallerot (sen sijaan että leikkaisit ne siististi) heittävät ajatukset heti italialaiseen maalaiskeittiöön!

Tomaattisalaatin päälle valutetaan reilusti hyvää oliiviöljyä, ropsitaan suolaa ja mustapippuria. Basilika on itseoikeutettu yrtti tähän settiin.

Kootaan leivät, kaadetaan lasiin jääkylmää viiniä ja nautitaan ateria mieluiten sen saman auringon alla, missä tomaatitkin ovat kypsyneet.


Koskakohan Långötorpin punaposkia taas saa?


Kuva: meikän Instagram