Valitse sivu

Puhuin mutsin kanssa puhelimessa. Hän halusi tietää, mitä haluaisin joululahjaksi JOS saisin jotain, jotain oikein eksklusiivista.

Minähän nyt haluan aina ja kaikkea, mutta kun kysymys tulee noin yllättäen (viisi päivää ennen joulua), niin asiaa oli pohdittava tovi.

”Kuunnelkaa nyt häntä! Hän ei tiedä mitä hän haluaa! Siinä on teille ONNELLINEN ihminen, ei tarvitse mitään!” kaikui luurista puolen sekunnin hiljaisuuden jälkeen. Kyllä, äitini puhuu kuten ihmiset Tsehovin novelleissa.

”Siis kuinka eksklusiivista”, yritin rajata. ”Linna Ranskasta-tyyppistä eksklusiivista?”

”No sanotaan, että jotakin, mikä mahtuu ruskeaan paperipussiin.”

”Tahtoisin sitten ehkä jonkun ihanan seerumin…”

”EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA! Ei mitään seerumeita. Sulla on NIIN IHANA iho, sä voisit mennä minne vain näyttämään sun ihoa ja kaikki sanoisivat että VOI MITEN IHANA IHO! Aivan aivan aivan turhaa! Myrkkyä! Tää on niin hirveetä, hirveetä kun kaikki ovat niin tolvanoita ja itse on aina oikeassa. Sä et tiedä miten rasittavaa se on.”

”Stella Harasekin blogissa oli…”

”Älä höpise, kaikkeen säkin uskot. Mä en ymmärrä mitä sä puhut, puhu selvästi, mikä Harakiri…”

”Unohda. Entäs käsilaukku?”

”Mitä sä käsilaukulla teet?????”

”Ööh, kanniskelen avaimia ja… tota…. huulikiiltoa ja sen sellaista….”

”Sulla on jo käsilaukku, sitä paitsi ei toiselle voi ostaa käsilaukkua. Paitsi sä voit osaa mulle, mutta muuten EI KYLLÄ VOI. Ei voi tietää mistä toinen tykkää.”

”…jos ostat mustaa ja Chanelia, niin ei voi mennä pieleen…”

”Mitä sä horiset. Eikö sulla nyt oo mitään mitä sä oikein kovasti toivoisit? Jos saat yön yli aikaa miettiä? Mutta sitten se on siinä, mahdollisuus on menetetty.”

”Entä sä, mitä sä haluaisit?”

”Mä en halua mitään!!! Suutun jos joku ostaa mulle jotain, heitän kaikki lahjat ikkunasta ulos. Fiu. Mä en halua mitään, en yhtikäs mitään!!!! Vihaan joululahjoja.”

”No, ei kai tässä sitten. Palataan huomenna asiaan. Kai.”

Niin että mitä mä nyt toivon. Eksklusiivista. Joka mahtuu ruskeaan paperipussiin. Kirja?

Kuva: Tod Papageorge, kirjasta Studio 54