Valitse sivu

Nyt on kuulkaa sellainen kesäjuoma käpälissä, että oksat pois!

Kiehauta 1 dl sokeria ja 1 dl sokeriliemeksi. Jäähdytä.
Laita lasin pohjalle reilun snapsin verran kylmää sokerilientä ja runsaasti mintunlehtiä.
Kopsauta nelisen isoa jääpalaa lasiin.
Kaada varovasti kuivaa proseccoa päälle, pienissä erissä.
Nauti. (Samalla kun lakkaat kynnet…)

Ja tuo pöperö, se on Un P’tit Coin de Cuisine-ravintolan innoittama vuohenjuustopesto, ihan omalla suutuntumalla tosin toteutettu:

Hienonna reilusti basilikaa morttelissa.
Lisää pikkuhiljaa pinjansiemeniä, vähemmän kuin tavalliseen pestoon.
Lisää myös oliiviöljyä, ja parmesania, taas vähemmän kuin perinteisissä pesto-ohjeissa neuvotaan. Tarkoitus on nyt pysyä raikkaan basilikaisena.

Sulata kattilassa hyvää vuohenjuustoa kermatilkassa.

Yhdistä pesto ja sula vuohenjuusto, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa pastan kera.

Kuplivan minttumaljan ohje on pöllitty Viini-lehdestä.