Valitse sivu

Muistatteko kun yhdessä vaiheessa blogissa kiersi aakkoshaaste? Elämäni aakkoset- tai jotain? Mäkin haluun!

A – Aivot. Paku-Ville uhkasi maistattaa piakkoin. Olen lainannut Kreivitär Eva Mannerheim Sparren keittokirjankin hänelle sitä varten. Haluan tässä yhteydessä myös kertoa, että osasin aikoinaan kaikki Arvottomat -elokuvan vuorosanat ulkoa. Herätti valtavaa ihastusta piireissä.
B – Carla Brunin muutamat biisit. Book Club, josta jouduin lähtemään koska luin vain Lippe Suomalaisen muistelmia. Bloggaajankin tuttu eli Writer’s Block (siksi aakkoset).
C – Cannes. Tori, ukkelit, aurinko.
D – Duras, Marguerite. On se vaan.
E – Elanto. Eräs ihminen kysyi minulta yhtenä päivänä millä oikein elän. Vastasin, että sohvatyynyjen raosta löytyvillä kolikoilla.
F – Fuck. Oikein hyvä ja napakka sana. Olen kiroilijaluonne.
G – piste. (No kuule mutsi ei, ei tullut mitään muuta nyt mieleen!)
H – Hermoromahdus.
I – Intiaani. Halusin olla pienenä mustaihoinen, sirkustaiteilija tai intiaani.
J – Juna. Ei parkkisakkoja eikä varsinkaan taskuparkkeerausta.
K – Kulmakarvat. Ois kivat. Kaasuhella ja kylpyamme, niitä olen kodilta toivonut ja ne minulla on! Kissaa en ole vielä uskaltanut ottaa.
L – Loikoilu. Parasta. Lojuminenkin käy. Joutilaisuus. Ai se onkin J:llä.
M – Maksamakkara. Koska luulen kurkku-maksamakkara-reissumies-eväsleipieni olleen ylioppilaskirjoituksissa menestymiseni salaisuus. Ainakaan en lukenut yhtään. (Miksen mä sanonut meri?)
N – Nauru. Haluaisin nauraa enemmän.
O – Oltermanni EI ole juustoa. En tiedä mitä se on, mutta juustoa se ei ole!
P – Padat. Ai ai ai, kiva kun on syksy ja saa alkaa hauduttelemaan patoja.
Q – Quit. Kannatti.
R – Ranskalaiset perunat, oi nam, rakastan, rakastan!
S – Sanat. Mun juttu.
T – Takka. Voi kuinka mä ikävöinkään elävää tulta.
U – Uganda. Sanovatko kaikki u-käännöstä Ugandaksi? ”Tee Uganda”? Eikö?
V – Viuhkat, mä olen kuumakalle. Voisi kyllä olla myös villasukat, sillä asun vanhassa kivikasassa.
W – Walden, elämää metsässä (Henry David Thoreau) aiheutti ehkä Book Club vuosinani eniten keskustelua. Muistaakseni käytin sanaa paska kuvaillessani kirjaa ja lisäksi epäilin, ettei ylimielisen oloinen Thoreau ollut koskaan edes ollut metsässä. Mutta minähän en toisaalta olekaan mikänä luontoihminen. Aion antaa tälle kirjalle uuden mahdollisuuden, on hyvinkin mahdollista, että olen taas ollut jossain tiloissa sitä lukiessani. En epäröi tulla myöntämään jos olin väärässä. Toinen kiihkeää keskustelua aiheutti Märta Tikkasen Kaksi. Silloin olin puolustavalla kannalla.
X – Xena. Tämä vain osoittaa ihmeellisen kykyni tietää kaikesta kaikki, ilman suurempaa perehtyneisyyttä.
Y – Youtube. Jos kirjamakuni on omalaatuinen, niin on myös musiikkimakuni. Tänään etsin Juice Leskisen biisiä Mies, joka rakastaa itseään, livenä elokuvassa Valehtelija.
Z – Hän elää? (Mistä näitä tulee…?)
Å – Hangå. Åhå, se onkin Hangö.
Ä – Ärhäkkä. Minäkö?
Ö – Ö till ö, uskomaton extreme-urheilukilpailu Tukholman saaristossa, jossa juostaan ja uidaan 24 saarelta toiselle oksennus kurkussa. En tiedä mistä tämä tuli mieleen. On niin kaukana minun aktiviteeteistani kuin Ö A:sta.

Huomaan, että täältä puuttuvat sanat kuten Koti, Rakkaus, Lapset, Äitiys, Työ. (Kirjoitinko mä todella kohtaan R ”ranskalaiset perunat”??) No, ehkä parempi, että saatte minusta rehellisen kuvan heti kättelyssä, jos olette esimerkiksi eksyneet tänne Hangon Lehden tai Västra Nylandin haastattelun perusteella ensi kertaa. (Terveisiä vaan mutsille, ”Missä te nyt taas pällistelette? Miksi teidän pitää aina pällistellä?”)

Tervetuloa Kirjatoukan ihmeelliseen maailmaan!

Lue lisää: On sitä vastailtu ennenkin.