comments 15

Miehen tuoksu

Minähän nyt aina auliisti esittelen omia kosmetiikkalöytöjäni, mutta tällä kertaa käydään Parkkosen… pussilla?

Parkkonen ei todellakaan itseohjaudu mihinkään kosmetiikkahyllyille, siinä mielessä hän on ihan Suomisen perheen aikakaudelta. Mutta kyllä hän mielellään kuitenkin taistelee kuivumista, ikääntymistä ja yleistä rapisemista vastaan. Silloin hän ojentaa kätensä ja nappaa jonkun minun kalliin punoitusvoiteeni ja hinkuttaa sitä leukaperiinsä.

(Oletteko nähneet kuinka miehet laittavat kosteusvoidetta? Koko kämmenellä, naama tuskanväänteillä, ihan kuin tarkoitus olisi TUNKEA se tavara sisään ihohuokosiin. Etkö sä voisi yrittää nauttia tuosta toimenpiteestä, yritän kysyä varovasti kylppärin ovenraosta, mutta hän vain kiristelee hampaitaan ja rasvaa naamaansa vimmatusti, kuten pesisi hevosta…)

Olen hellästi viime aikoina kannustanut häntä ostamaan omat tuotteensa ja nyt koossa on jo aika hyvä miehenhuoltosetti.

Vasemmalta lähtien:

Saippua. Yleistän nyt rankasti, mutta mieshän hoitaisi kaiken mielellään yhdellä saippualla jos vain voisi. Kropan, tukan, naaman, pyykit, astiat, autonpesun, laiturin kuurauksen… Tuo pallero on taas sieltä ranskalaisia vintagejuttuja myyvästä KooPernusta. Siellä oli myös aasinmaidosta tehty versio, joka kelpaisi Kleopatrallekin, mutta tämä taisi sisältää oliiviöljyä. Joka tapauksessa siis kosteuttavaa kamaa, puhtaista luonnon raaka-aineista. Kropalle.

Seuraavaksi rykelmä ranskalaisten lääkäreiden kehittelemää lisäaineetonta ja kaikista synteettisistä kemikaaleista riisuttua apteekkikosmetiikkaa, merkki on NOVEXPERT. Sain pienen kädenväännön jälkeen viiden minuutin kosmetiikkaostoksillaolosta turhautuneen Parkkosen hankkimaan mm. silmänympärysvoiteen ja seerumin, lähinnä omia puteleitani suojellakseni. Työvoitto.

Kasvojen pesuun ja parranajoon Biothermin geeliä, ei enää saippuaa.

Sitten mun lemppari: tuoksu. Maison Margielan REPLICA-sarjan pullot ovat jo niin kauniita, että se yksin riittäisi ostosyyksi. Useista eri vaihtoehdoista mies päätyi By the fireplace -nimiseen TODELLA hyrisyttävään. Uuh! Minuun vetoavat pienet yksityiskohdat, tässä tapauksessa pullon ja paketoinnin lisäksi tuoksun kuvailu. Sen mukaan tämän eau de toiletten näyttämönä on vuosi 1971, talviaamu Chamonix’ssa, raikkaassa vuoristoilmassa leijailee palavan puun ja paahtuvien kastanjoiden tuoksu… Haistakaa siis ihmeessä Parkkosta, jos törmäätte!

ACOn edullisen kasvoöljyn, apteekkikamaa sekin, bongasin Milestyle-blogista. Siitäkin pullosta syntyi vääntöä. Nyt pulloja on aina kaksi, molemmille omansa. Varsinkin näillä pakkasilla posket kiittävät illan öljykylvystä ja kesällä se vasta kaunistaakin.

Deodorantti on reissussa rähjääntynyt ja ihan lopussa, Zadig & Voltaire.

Kaunis… siis mikä hemmetti tuon pussukan nimi on mieheksi?? Komea nesessääri on Gauharin. Ostin sen Parkkoselle lahjaksi jokin aika sitten, kun en enää kestänyt niitä S-marketin MUOVIPUSSEJA, joissa se kuljetti tykötarpeitaan tien päällä ollessaan.

Saattaa käydä niin, että on minun vuoroni vierailla Parkkosen hyllyllä, niin hyvässä jamassa miehen rivistö on tällä hetkellä. Suurin osa tuotteista on, ja miksei olisi, unisexiä.

15 Comments

 1. “Koko kämmenellä, naama tuskanväänteillä, ihan kuin tarkoitus olisi TUNKEA se tavara sisään ihohuokosiin.” Mä niin tiedän tuon ja kun lisätään siihen vielä huono näköinen (ei huonon näköinen) niin se hinkutus aine saattaa olla vaikka pyykinpesuainetta jos se on unohtunut vessa pöydälle ja purkki on kasvovoiteen kokoinen.
  Tästä samaisesta syystä olen yrittänyt koota miehelleni omaa kokoelmaa ja löysinkin Espanjasta kivan sopivan miedon tuoksun ja vähän muutakin kivaa 🙂

  • Anna says

   Joo, tuttua tuokin että naamaan on hinkutettu ties mitä ainetta kun ei ole vaivauduttu lukemaan purkin kylkeä! 😀

 2. Tirri says

  Eräs entinen heilani oli nuorena miehenä esiintyvä taiteilija. Kerran hän sanoi, että naisten harrastama kasvojen kuorinta kiinnostaisi, muttei oikein uskalla kokeilla. “Sattuuko se kauheasti?” kysyi hän aidosti peloissaan. Yritin olla hihittämättä selittäessäni, että kyse on erilaisesta kuorinnasta kuin mikä vaikkapa omenalle tehdään.

  • Anna says

   Voi toista!! Myös ripsientaivuttajat herättävät miehissä vilpitöntä kauhua, olen huomannut.

 3. Liivia says

  Hauskoja ja niin kuvaavan osuvia sanavalintoja!!!

  Mun miehelle riittää neljän euron marseille-rasva kaikkiin tarpeisiin ja nesessäärinä kulkee tytön vanha kukkakankainen penaali, joka on täynnä tussipäästöjä…

 4. Sunna says

  Meilläpä kuulkaa hipsutellaan voidetta sormenpäillä vain niihin kuivempiin kasvojen osiin koska ei voida sietää sitä rasvaista tunnetta ja kiiltoa. Eikä kyseessä ole mikään nuori mies, vaan viittäkymmentä lähestyvä kuivaihoinen keski-ikäinen. Tyylinsä kullakin.

  Koskaan en ole tainnut kommentoida vaikka aina luen ja odotan malttamattomana uutta juttua. Kiitos aivan mainiosta blogista!

  • Anna says

   Kiitos Sunna kun kommentoit, teit mut iloiseksi!
   Täällä myös mies inhoaa rasvan tunnetta kasvoilla, ja sama kammo on peritytynyt pojalle. Jännää. Itse rakastan lutrata aineita naamaani!

 5. Eetu says

  Meillä miehen ” viikon hoitohetki” pitää sisällään saunan ja parranajon jälkeen Nivean peltipurkista paksu valkoinen kerros kasvoille;) ja siinä se…

  • Anna says

   Hei mä itse asiassa luotin koko nuoruuteni juurikin Nivean siniseen peltipurkkiin, ja edelleen uskon että (suhteellisen) hyvän ihoni salaisuus on Nivea! Enää tosin en käytä… pitäisiköhän kokeilla pitkästä aikaa?

 6. Nikadora says

  Milloinkahan koittaa se päivä, jolloin miehille “kauneudenhoito” on luontevaa ja sujuvaa, ilman muiden puteleiden lainaamista, “kun ei muutakaan löytynyt ja naama irtoaa?”
  Vuosikymmen, vuosituhat…nobody knows ?

  • Anna says

   Kyllä mä uskon että jo tämä seuraava sukupolvi on ihan sinut puteleiden kanssa, hiuksiakin laitetaan niin hartaasti 🙂

 7. Leenamari says

  Voi miehet, meillä toteutuu juuri tuo “kuin hevosta pesisi” 🙂 Sipistely ei kuulemma kuulu miehille ja rasvaaminen tuntuu luonnottomalta sanoo mies.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.