Valitse sivu

Varsinainen syy Ranskan matkallemme oli siis Parkkosen saattaminen miehen ikään. (Eikö noin kuulukin sanoa, kun mies täyttää 50?)

Olin udellut jo pitkään miten hän haluaisi Suuren Merkkipäivänsä viettää, ja kävi selväksi, ettei ainakaan seisten ovensuussa solmio suorassa vieraita kättelemässä, punaisena paahtavan kahvipannun kyljessä, ruusuja hopeamaljaan asetellen.

Eikä hän halunnut myöskään bileitä, ei edes Runarissa.

Eikä mitään extreme-yllätyksiä.

Eikä lahjoja.

Hän halusi kuulemma vain olla meidän kanssamme.

Se sopikin meille vallan mainiosti, sillä kaikista maailman asioista meistäkin on kivaa hengailla juuri hänen kanssaan. Mikä sattumien sattuma. Sen verran arjesta irtautumista kuitenkin tähän merkkipaaluun haluttiin, että päätimme vaihtaa maisemaa, sinne, missä me olemme usein onnellisimmillamme.

Koko kymmenen päivää tuntui lahjalta, mutta itse syntymäpäivään tietysti satsasimme vielä vähän enemmän. Menimme sankarin toivomuksesta aikaisin aamusella torin kulmille maitokahveille, sitten kuvaamaan 50-vuotispotretteja merenrantaan. (Harmi vain, että hän on meistä ainoa, joka osaa käyttää kameraa! Mutta ehkä 50-vuotiasta onkin hyvä kuvata jo vähän blurrina…) Mereltä livuimme uima-altaan reunalle ja yritimme esittää, että meistä on ihan luontevaa heittää pitkäkseen ja paistatella päivää aurinkovarjon alla, varpaat viileässä vedessä, kun henkilökunta häärii keittiössä. Lounaan nimittäin kattoivat villalle Menestrelin superkaksikko Jérôme & Jean Louis, jotka vastaavat myös villan puutarhasta ja siivouksesta. Jean Louis kun on varsinaiselta ammatiltaan kokki.

Lounas oli mitä maittavin, päivä kuuma ja aurinkoinen. Palmunlehvät kahisivat kevyessä kevättuulessa. Onnellisen oloinen mies oli täten nyt lähempänä sataa kuin nollaa, nuoren vaimonsa ja kauniiden kakaroidensa rakastavan kuittailun saattelemana.

Ja saatiinhan se synttärikuvakin lopulta napattua!