Valitse sivu

Mielikuvitustani oli jo jonkin aikaa kutitellut tuo Day Birger & Mikkelsenin Home-malliston pääkallomuki, jonka olin Mrs Jonesin blogista bongannut.
Kun lempimukini koki vähän aikaa sitten kovia, ajattelin, että kohtalo selvästikin halusi saattaa meidät yhteen. Ja tässä sitä nyt ollaan, kaks kovaa kalloa vastakkain, aamukahvipöydässä tai iltateellä. On se hieno!

Muki taisi olla toistaiseksi viimeinen kappale, mutta houkuttelevat kapistuksethan eivät Joneskalta siihen lopu. Kuvassa myös pari tuoksukynttilää, huumaava granaattiomenasaippua ja nuo syntisen upeat, painavat Tine K:n sakset, taotuin terin. Siispä Mrs Jones Lifestyle Shoppiin, pim.

Pääkallo on taiteissa usein käytetty symboli, ei pelkästään kuolemalle, vaan myös elämälle. Muistuttamalla kuolevaisuudesta (”Memento mori”) herätellään ihminen arvostamaan ohikiitävää elämää. Eleginen kallo on kuvataiteessa usein yhdistetty kirjoihin. Miksi, tulkintoja on monia. Yksi on rinnastus katoavaiseen ja pysyvään. Ja sulkeaksemme ympyrän kerron, että pääkallo voi myös kuvastaa kuolemattomuutta.