Valitse sivu

Ensimmäisenä iltana heitimme vain tavarat hotellille ja lähdimme tapaamaan ihanaa Evaa. Olin pyytänyt Evaa varaamaan meille pöydän jostain indonesialaisesta ravintolasta, olihan kuuluisalla matkalistallani yhtenä rastina syödä rijstaffel eli riisipöytä.

Riisipöytä, tuo kolonialismin kukkanen, on hollantilainen versio indonesialaisesta juhlapöydästä ja se tarkoittaa seurueen kesken jaettavaa isoa riisikulhollista tai paria, ja montaa pientä kippoa erilaisia mausteisia makuja. Kanaa, lihaa, kalaa, katkarapuja, kasvisherkkuja, salaatteja… Meidän riisipöytämme oli Spuistraatilla, ja ravintolan nimi oli Kantilj & de Tijger. Olimme niin nälkäisiä, että unohdimme ottaa kuvia! Tapasimme myös ystävällisen omistajan, dank je wel!

Ruokailun jälkeen Pulppu eli esikoinen nappasi Evan pyörän ja sukelsi Amsterdamin liikenteeseen. Me kuljimme hitaammin perässä, ja harrastimme lempipuuhaamme eli ihmisten asuntoihin kurkkimista. Amsterdamissa se onkin helppoa, he kun eivät verhoista perusta. Kohtasimme pyöräilijän sateisella Dam-aukiolla, ja painelimme kylmäisinä nukkumaan. Aamulla olisi aikainen herätys.