comments 3

Matkalla tuulimyllyjen maassa, osa 10

Vaikka et olisikaan hulluna kirjoihin, niin rullaa kuitenkin itsesi Euroopan suurimman kirjaston ylimpään kerroksen, edes näköalan vuoksi. Open Bare Bibliotheek Amsterdam, eli OBA.

Kirjaston yhteydessä toimii Italiaan päin kallistuva ravintola Vapiano, jonka kokkipojat harjoittelivat pizzataikinan heittoa vierailupäivänämme parvekkeella. Vieressä on tiedekeskus Nemo, johon varmaankin jotkut lapsiaan kuuntelevat vanhemmat jälkipolvensa kuskaavat.

3 Comments

  1. Tämä on kyllä ollut varsinainen matka. Sellainen, jonne ei pääse kenenkään muun kuin KIrjatoukan matkassa. Minulle ei ole tullut mieleenkään etsiä kirjastoja matkoillani? Eikä kirjakauppojakaan. Johtuen kielirajoituksesta. En lue kirjoja kuin suomeksi ja turkiksi. Siksi ajatus hollantilaisesta kirjakaupasta ei käynyt ajatuksentasollakaan mielessä, saati sitten hollantilainen kirjasto. Mutta nyt sanon, että WOW! Kiitos sinulle toukkaseni, tämä on ollut se avartava nojatuolimatka. Ehkä ensi kesänä löydän itseni kroatialaisesta kirjastosta?

  2. Kiitos Mine kun jaksat kommentoida, kaikki muut ovat jo varmaan aivan kypsiä matkaamme. Mutta tämähän ei ole pelkästään blogi, vaan myös päiväkirjani, koittakaa kestää!
    Kirjastot ovat reissuilla hyviä käyntikohteita. Ilmaisia, kauniita, ja niissä on yleensä siistit vessat 🙂 Tämä Amsterdamin tapaus oli kaiken lisäksi arkkitehtoonisesti kiinnostava, ja tietysti suuruutensa vuoksi myös. Ja näköalan, kuten mainitsinkin. Ja kirjakauppoihin ajaudun aina, en edes tullut ajatelleeksi, etteivät kaikki. Mutta myös ravintolat, niinkuin olette huomanneet, ovat lähellä sydäntäni, ha ha!

  3. Sinulla vain on jostakin syystä hiljainen lukijaraati. Kyllä täällä luetaan jokainen postaus mielenkiinnolla, joten anna mennä vain!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.