Valitse sivu

Hotellin valitseminen on kamalan vaikeaa. Tiedän, että on olemassa ihmislaji, joka ajattelee, että viis hotellista, siellähän vain nukutaan. Mutta minä ajattelen, että hotellin pitää olla mukava, kaunis, sijainniltaan keskellä oikeita ihmisiä ja sillä saisi mielellään olla tarinoita takanaan. Ja silti kohtuuhintainen. Jep, täydellinen yhtälö – siis jos haluaa käyttää kymmeniä ja taas kymmeniä tunteja hotellin etsintään…

Siksipä olin hiukan hämmentynyt tehtyäni hätäpääratkaisun Amsterdamin hotellin suhteen. Booking.com tuuppaa ilmoille 24 tuntia voimassa olevia erikoistarjouksia, ja sellaiseen haksahdin. Amsterdamissa hotellit ovat tyyriitä, ja tulppaaniaikaan – ja varsinkin tulppaaniaikaan JA pääsiäisenä – oikein erityisen tyyriitä. Tarjoukset tulivat siis tarpeeseen.

Mutta haksahdus olikin ihan onnekas sellainen. Bilderberg Garden Hotel kuulosti (ja näyttikin) tylsältä, mutta osoittautui iloiseksi yllätykseksi. Isot huoneet, isot kylpyhuoneet, ihana sijainti Oud Zuidissa lähellä Vondelparkia (Amsterdamin ”Kaivopuistoa”) ja kivaa kadunpätkää kahviloineen ja pikkupuoteineen, ja tarinaksi meille riitti tällä kertaa se, että viereisessä Hiltonissa aikoinaan kuhertelivat rauhan nimissä eräs John ja eräs Yoko. Ratikka vei ja toi. Fillarit vuokrattiin hotellin aulasta. Aamiaiset nautimme muualla.

Herra Kamera pyysi vielä sanomaan, että valtavan leveät sängyt, paksut patjat, peitot ja tyynyt olivat plussaa. Pitkä miinus sen sijaan pamautetaan tiskiin langattoman verkon maksullisuudesta.

Jos ei tarvitsisi ajatella rahaa, ja jos olisi ajoissa liikkeellä varauksineen, niin sinuna tsekkaisin myös nämä:
Ambassade Hotel, kaikkien kirjatoukkien ehdoton ykkönen.
Lloyd Hotel. Eikö olisikin hauskaa, jos huoneessa olisi keinu?
American Hotel. Tai käy edes baarissa, ja bongaa pari kirjailijaa ja journalistia. 
The Dylan Hotel. No, katso itse 🙂