comments 4

Matkakertomus, Kööpenhamina, osa 9

Jos kävelyttää kakaroitaan yli kymmenenkin kilometriä päivässä, on paras pitää nälkä loitolla kunnon eväillä. Aika nauttia smörrebrödit.
(En osaa vieläkään löytää masiinastani poikkiviiva-oota enkä a:n ja e:n yhdistelmää, mutta ymmärtänette mitä tarkoitan.)

Me kävelimme tyynen rauhallisesti legendaarisen Ida Davidsenin ohi osoitteeseen Esplanaden 4. Ovessa lukee Toldbod Bodega. Nyt on Kirjatoukka oikeassa paikassa! Mikä charmi, mikä boheemi henkäys, mitä ihania vanhoja herroja!

Aikoinaan Bodegan yläkerrassa asusti kuuluisa säveltäjä ja kapellimestari H.C. Lumbye (mm. “Samppanjagaloppi”. You just gotta love that man!). Hänen asunnostaan johtivat kierreportaat suoraan ravintolasaliin, josta hän sitten kapusi akvaviiteissaan taas päivän päätteeksi ylös. Muitakin taiteilijatarinoita ravintolaan liittyy. Osa löytyy takakammarin seiniltä, jotka ovat sanomalehdillä päällystetyt.

Oikein kuminaista akvaviittia siis pieneen lasiin ja listan kimppuun. Steak Paris uppoaa teiniprinsessoihin, poju tempaisee frikadellit. Me maistelemme katkarapuja, pateeta ja “Lady Mary’s fristelse”n. Otatko oluen? Otan.

Jälkiruoalle on tilaa vasta illansuussa. Agnesin cupcaket ovat Kööpenhaminassa nyt “must”.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.