Valitse sivu

Lounaat olivat hauskempia kuin illalliset. Kun olimme uuvuttaneet itsemme aikaisin alkaneen aamupäivän kävelylenkillä, nautimme pitkän lounaan ja jatkoimme taas matkaa. Illalla nappasimme vain jotain pientä, ja raahustimme hotellille nostamaan jalat ylös.

Tässä vanha kunnon Peder Oxe. Lautasilla punakampelaa ja simpukoita, ja vaikkei se kuvaan päässytkään, myös loistava burgeri. Takka, kaakelit, lampussa pieni valonappi essumekkoisen tarjoilijan kutsumiseksi… Tämä kaikki oli meistä hyvin hyggeligt!

(Sattuipa Peder Oxessa: Kirjatoukka oli tehnyt ankanpoikasille matkalle pelin nimeltä ”Amazing Race Copenhagen”, tehtäviä ja kysymyksiä reissun varrella suoritettavaksi. Täällä ravintolassa poju keräsi rohkeutensa, ja kysyi tarjoilijalta apua yhteen kysymykseen. Tunsin kuinka syliin kavunneen sydän lepatti rinnassa kuin lintu: ”Mikä on Tanskan kuningattaren nimi?”
Tarjoilijaneito vastasi: ”En tiedä, olen ruotsalainen.” No, hänen vaaleanutturaiset kollegansa kyllä riensivät hätiin, ja taas oli yksi piste koossa!)