Leave a comment

Matkakertomus, Kööpenhamina, osa 11

Viimeisenä aamuna voi ihminen vaikkapa rauhassa pakata, hankkia vielä viimeiset ruokatuliaiset ja lähteä ajoissa lentokentälle. Tai sitten voi toki lähteä kiitämään kieli vyön alla vielä yhteen ravintolaan lounastamaan. Me pistimme tossua toisen eteen ja kävelimme taas koko matkan Vendersgadelta Slagterbodernelle, ravintolaan nimeltä Patépaté. Onneksi. Juuri tämmöisen ravintolan minä haluaisin perustaa! Meillä oli superhauskaa ja lounas oli hyvä ja edullinen, roséviini kylmää ja kuivaa, ja palvelu mitä sympaattisinta. “Mistä te oikein olette kotoisin?”, kysyivät tarjoilijapojat, ja istuivat pöydän päähän nauramaan mukana ja piirtelemään lautasliinoihin.

Samoilla kulmilla on monta muutakin hyvää ravintolaa, testaamatta jäivät mm. Mother ja luomutaivas Bio-Mio. Ködbyens Fiskebarissa on eräskin hyvin ruokaorientoitunut lähisukulainen nauttinut elämänsä parhaan kala-aterian.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.