Valitse sivu

Monet Hangon kesäravintolat ovat auki viimeistä viikonloppua. Sesonki on lyhyt, ei auta vaikka aurinko jatkaisi loilottamistaan ja illat olisivat pitkille syömingeille suopeita. Kun koulut alkavat, iso osa asiakkaista kaikkoaa.

Hangon Porttiin pääsee sentään elokuun loppuun saakka. Portti on toiminut meille pakopaikkana kun elämä keskellä kaupunkia avoimien ovien talossa käy välillä liiankin kiihkeäksi.

Livumme pienellä lautalla vierasvenesataman poikki kallioiselle niemelle, hyppäämme laiturille, seikkailemme suurten jahtien ja purjeveneiden ohi saaren laelle ja olemme tovin tavoittamattomissa. Viimeksi söimme hampurilaiset, ja ne hyviksi havaitsimme. Aurinko kellahti esiin pilviverhon takaa, venyimme vielä jälkiruoalle terassin kansituoleihin. Kasvot merelle päin, suljetuin silmin lokkien huutojen alla kuvittelimme seilaavamme loputtomalla aavalla, suurella laivalla…

Aina silloin tällöin teemme retken Smultrongrundetin saarelle eväskorin kanssa, saunomaan.

Syksyn mittaan Hangossa tapahtuu vielä vaikka mitä kivaa, ja minustahan pieni kaupunkimme on parhaimmillaan vilkkaimman sesongin ulkopuolella. Hotellihuoneen saa helpommin, ja ravintolasta pöydän. Muista ainakin nämä riennot, muutamia suurimpia mainitakseni:

12.-14.8. Hanko Soul Jazz Weekend
19.-21.8. Hanko Sea Kayak Gathering 
19.-21.8. Hanko Pride
26.-28.8. Muinaistulien Yö
27.8. Kuplat-juhlat
2.-4.9. Le Petit Festival du Théatre
3.9. Hanko Foto Festival
18.10. Ramy – In the frontline 
4.-10.11. Hangon Elokuvajuhlat

Lisätietoja ja linkkejä kaikista tapahtumista kaupungin tapahtumakalenterissa. Listauksen linkit vievät blogimme arkistoihin eli teksteihin ja kuviin kyseisistä tapahtumista aikaisemmilta vuosilta.
TallennaTallenna