Valitse sivu

Aika tosi tosi kiva oli tulla viikonloppuna töistä kotiin, kun vastaan tepsutteli yökyläilemään tullut kissa ja ulkoportaille asti leijaili hieno, syvä, vähän makea ruoan tuoksu.

Potkaisin kengät jalastani, olin seissyt koko päivän ja varpaissa puristi. Minut tuupattiin kaari-ikkunan alle nojatuoliin ja käteen työnnettiin jääpaloja koliseva, jumalaisen sitruunainen ja minttuinen vihreä drinkki nimeltä ”Mrs” (kuva Instagramissa, resepti HS Ruoka).

Herra Kameralla oli ollut aamusta alkaen Suuri Ruokakriisi (olen salaa tyytyväinen, että hänKIN joskus joutuu kokemaan sen, tiedäthän, kun ei kerta kaikkiaan keksi mitä kokkaisi!), ja vasta ruokakaupan pihassa, juuri kun hän oli valmis tanssimaan kaislalannevaatteessa parkkipaikalla sadetanssin kaltaisen ”ruokakriisitanssin”, hän muisti auton takaluukussa lymyilleen Kauppalehden Option.

Optiosta löytyi resepti japanilaisiin Tsukune-kanapyöryköihin. Koska Herra Kamera on kykenevä noudattamaan reseptejä, toisin kuin eräät, ohje on tällä kertaa ihan yksi yhteen Option Mikko Takalan testaamaan reseptin kanssa, joka taas puolestaan on Maori Murotan kirjasta Tokyo Cult Recipes


(Jonka nyt sitten tietysti haluaisin omaksi.) 
(Kas näin saatiin taas ujutettua yksi kirjamainos blogijuttuun!)

Pyörykät olivat meheviä ja maukkaita ja kastike makeantahmeudessaan ihan nappi. Semmoista mmm mmm mmm -ruokaa, kun kaikki hymisevät pöydän ympärillä haarukallisten välissä, pyyhkivät kevätsipulia suupielistään ja uittavat lopuksi vielä etusormeaan jäähtyneessä liemenrippeessä.

Tsukune


Koko resepti ja valmistusohje sanasta sanaan on siis peräisin Optiosta, täältä. Paitsi että Herra Kamera keittiötiimeineen kokkasi samaan syssyyn isomman satsin, pullerot olivat maanmainioita vielä seuraavanakin päivänä.

400 gr broilerinjauhelihaa
2 kevätsipulia hienonnettuna
2 cm kuorittua inkivääriä raastettuna
1 rkl soijakastiketta
1 rkl miriniä
1 tl seesamiöljyä
1 kananmuna
1 tl maissitärkkelystä

Kastike:
3 rkl soijakastiketta
3 rkl miriniä
1 rkl sokeria
1 rkl osterikastiketta
1 valkosipulinkynsi murskattuna

Sekoita kastikeainekset kulhossa.
Sekoita kaikki taikina-ainekset ja pyörittele pingispallon kokoisiksi pyöryköiksi. Paista kypsiksi runsaassa öljyssä.
Lisää joukkoon kastike ja paista kunnes kastike on imeytynyt tasaisesti pyöryköihin.

Ihanat kankaiset lautasliinat: Kämppä (Vanhassa Kauppahallissa)