Valitse sivu

Kyllä syöminen on ihanaa! Näin hienosti me herkuttelimme eilen, syntymäpäiväni kunniaksi. Juhlaillallinen ravintola Makasiinissa on jo muodostunut perinteeksi. Sanon aina, etten muuta lahjaa toivokaan, vaikka tietysti toivonkin, paljon ja kaikenlaista 😉

Saimme alkuun pienen ennakkokatsauksen tulevan suven alkupaloista. Lohta, ankeriasta ja jänistä. Niin upeita makuja, jokainen, kiitos keittiölle! Alkuun otimme kuka skagenia, kuka parsaa, pari ipanoista valitsee AINA etanat. Minä olisin halunnut kylpeä korvasienikeitossani, niin hyvää se oli! (Ja tarjottiin pikkuisessa padassa, kuinka hauskaa!)
Pääruokani oli paahdettua siikaa, rapukastikkeella. Aivan ihanaa, eikö se välity kuvastakin? Viininä luomu-Chablis.

Minusta on mahtavaa kuunnella kun Makasiinin isäntä Nixu kertoo ruoista ja viineistä. Innostus paistaa jokaisesta solusta, kädet käyvät, ja välillä hän hakee keittiöstä meille lusikalliset hauen mätiä maistettavaksi, ihan vain silkasta intohimosta raaka-aineisiinsa. Ihailen.

Jälkiruokana oli mansikkarifle, suloista!

Olen sanonut näin ennenkin, mutta sanon taas; Makasiinissa olen aina jotenkin tosi onnellinen. Henkilökunta, miljöö, ruoka… kaikki. Siispä suosittelen teillekin.

Makasiinissa on erityisillallinen elokuun 23. päivänä, kun Nixu Knichterin yksi elämän pituinen toive toteutuu ja Makasiinin keittiöön astuu ruotsalainen kuttikokki Christer Lingström ja tarttuu kauhoihin yhdessä makasiinilaisten kanssa. Pöytävaraus kannattaa tehdä heti!