Valitse sivu

Mikä ajoitus! Juuri kun äidyimme mureksimaan kirjojen, kirjakauppojen ja lukemisen kohtaloa, sain aamulla sähköpostitse tiedotteen, jonka omin päin lyhennettynä nyt tarjoilen teillekin.

En tietenkään vielä tiedä onko elokuva hyvä, mutta aihe ainakin on kiinnostava.

”Korjaamon Kinossa nähdään uskomaton seikkailu, joka vie katsojan Rax Rinnekankaan Maailman viimeinen kirjakauppa -dokumenttielokuvan mukana pelastusmatkalle. Retken tarkoituksena on ”viimeisten laatukirjojen” pelastus. Kaunokirjallisuuden asemasta ollaan syvästi huolissaan, miten käy laatukirjallisuuden viihdekoneiston painaessa päälle.

Maailman viimeinen kirjakauppa kuvaa kirjallisuuden rakastajien erikoisen matkan, jonka tavoitteena on löytää autiomaasta paikka, johon he rakentavat ”maailman viimeisen kirjakaupan”. Paikka on psykologisesti ja maantieteellisesti tarkoitukseensa se oikea, koska siellä paperille painetut laatukirjat ovat turvassa teollisuuden termiiteiltä, jotka syövät kaupungeissa niiden elintilaa. Kokemusta siivittää sivistynyt ja kriittinen keskustelu, jota käydään neljällä eri kielellä: suomeksi, saksaksi, ranskaksi ja espanjaksi.

Kutsu mukaan myös ystäväsi ja levitä sanaa tästä erilaisesta road-moviesta kaikille kirjallisuuden ystäville.

Ennakkonäytökset:

la 30.9.2017 klo 16.00 (tekstitys suomeksi)
su 1.10.2017 klo 16.00 (tekstitys suomeksi)
la 7.10.2017 klo 16.00 (tekstitys suomeksi)
su 8.10.2017 klo 16.00 (tekstitys englanniksi)

Korjaamon aulassa järjestetään esitysten jälkeen keskustelu elokuvan tekijöiden ja muiden kirjallisuuden rakastajien kanssa. Tervetuloa!”

Maanlaajuiseen levitykseen elokuva tulee 13.10. Elokuvan trailerin löydät täältä.

Löysin Areenasta myös ohjaaja Rax Rinnekankaan haastiksen (”Katoaako kyky lukea vaativia kirjoja informaatiotuvan keskellä?”), kas täältä