Valitse sivu

Meinasin pyörtyä onnesta kun sain kirjastosta käsiini Grace Coddingtonin muistelmat. 50 vuotta ja melkein 350 sivua ihmeellistä elämää muodin maailmassa, niinkuin nimikin jo kertoo.

Vuosiin mallina ja sittemmin Voguen (US) taiteellisena johtajana mahtuu melkoinen määrä tuttuja nimiä valokuvaajista, Pariisista, suunnittelijoista ja kiiltäväkantisista lehdistä pitäville Kirjatoukan kavereille. Kirjaa elävöittävät walesilaisen Gracen suorasukaisen ja maanläheisen kielen lisäksi hänen piirroksensa ja hieno kattaus kuvia. Vaikka Gracen rakas onkin vuosikymmeniä ollut ranskalainen hiusmuotoilija Didier, niin läheisin kaikista taitaa kuitenkin olla legendaarinen Anna Wintour. Tai sitten kissat Bart ja Pumpkin. Gracesta ei voi puhua puhumatta hänen kissoistaan.

Toivon kirjan kyllä omaksenikin, sillä siihen tekee mieli palata ja sitä tekisi mieli lukea alleviivaten. Uppoutua välillä etsimään kuvia ja kuvauksia, joista kirjoissa kerrotaan. Ja ihmisiä, paikkoja… Tyylejä… Sitä paitsi kirja on kaunis! Ja Grace jotenkin tosi cool. Hän jatkaa edelleen, yli 70 vuotiaana, työtään intohimonsa muodin parissa.

Mutta tietääkö kukaan, kuka on Henri, jolle kirja on omistettu?

Bonuskirjana: Grace Coddington & Didier Malige, The Catwalk Cats.