comments 4

Luvussa juuri nyt

Meinasin pyörtyä onnesta kun sain kirjastosta käsiini Grace Coddingtonin muistelmat. 50 vuotta ja melkein 350 sivua ihmeellistä elämää muodin maailmassa, niinkuin nimikin jo kertoo.

Vuosiin mallina ja sittemmin Voguen (US) taiteellisena johtajana mahtuu melkoinen määrä tuttuja nimiä valokuvaajista, Pariisista, suunnittelijoista ja kiiltäväkantisista lehdistä pitäville Kirjatoukan kavereille. Kirjaa elävöittävät walesilaisen Gracen suorasukaisen ja maanläheisen kielen lisäksi hänen piirroksensa ja hieno kattaus kuvia. Vaikka Gracen rakas onkin vuosikymmeniä ollut ranskalainen hiusmuotoilija Didier, niin läheisin kaikista taitaa kuitenkin olla legendaarinen Anna Wintour. Tai sitten kissat Bart ja Pumpkin. Gracesta ei voi puhua puhumatta hänen kissoistaan.

Toivon kirjan kyllä omaksenikin, sillä siihen tekee mieli palata ja sitä tekisi mieli lukea alleviivaten. Uppoutua välillä etsimään kuvia ja kuvauksia, joista kirjoissa kerrotaan. Ja ihmisiä, paikkoja… Tyylejä… Sitä paitsi kirja on kaunis! Ja Grace jotenkin tosi cool. Hän jatkaa edelleen, yli 70 vuotiaana, työtään intohimonsa muodin parissa.

Mutta tietääkö kukaan, kuka on Henri, jolle kirja on omistettu?

Bonuskirjana: Grace Coddington & Didier Malige, The Catwalk Cats.

4 Comments

  1. Grace on idolini! Oli jo kauan ennen kun hänestä tiesinkään.
    Minä tilasin tuon kesällä Amazonilta, ja olen tahkonnut sitä englanniksi (minulle todellakin tahkoamista!), ja olin niin harmistunut kun se tuli nyt suomennoksena. Olisin nimittäin totta vie halunnut sen mieluummin suomeksi.
    No, kuvat on hienoja kaikilla kielillä. Etenkin siihen yhteen lapsuuskuvaan olen ihan hurmaantunut.

    • Grace on huippu. Minäkin olen toivonut kirjaa kauan, ihan millä kielellä vain! En jotenkin uskonut, että saisin sen kirjastosta? No, nyt se on luettu, mutta kuten kirjoitin, haluan OMISTAA kyseisen kirjan, sillä siihen varmasti tulee palattua. Minun lempikuvani ovat 70-luvulta, joko se, missä Grace istuu Helmut Newtonin sylissä ja Anjelica Houston poseeraa oven suussa, tai sitten se, missä Grace on TUMAN Karl Lagerfeldin kanssa, koska siinä on kirjahylly <3 Vai sittenkin Bruce Weberin kuva Gracesta 1982 , Long Islandilla…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.