Valitse sivu

Sain juuri sen Merete Mazzarellankin viimein kirjastosta, se on nyt käpälissä, nämä odottavat vuoroaan. (Paitsi tuo Henry Miller ei odota, sillä sitä ei vielä ole. Sen haluaisin lukea, kun luin Liivian kirjaamia sitaatteja täältä. Laitoin sen vaan tuohon kuvarimpsuun itselleni muistutukseksi.) Renate Dorresteiniin tartuin ihan varta vasten, etten tee seuraavalla matkalla sitä samaa Dostojevski-virhettä.

Ja lainasin myös TAAS Hannu Väisäsen Apupadan, se vaan on niin kiva pieni yöpöytäkirja, joka pitänee kohta hankkia ihan omaksi. Panu Rajalan Juhani Aho-kirjankin otin, vaikkei se kuvissa näy. Siis se ”Naisten mies, ja aatteiden”. En ole ihan varma luenko sitä kuitenkaan…

Ihmettelettekö, kun niin harvoin sanon mitään lukemistani kirjoista? Se johtuu siitä, että olen hyvin holtiton lukija. Jätän kirjoja kesken, luen montaa päällekkäin, aloitan lopusta tai jopa keskeltä, muodostan mielipiteeni fiilispohjalta ja kulloisestakin elämäntilanteesta (lukutilanteesta) ponnistaen. Ymmärrän kirjan hyväksi, loistavastikin kirjoitetuksi, mutten pidä siitä silti, tai ymmärrän kirjan heppoiseksi, ja rakastun siihen joka tapauksessa. Mikä minä siis olen sanomaan, oliko kirja hyvä vai huono? Se riippuu!

Usein kirja (loppuun luettu tai kesken jäänyt) johtaa toiseen, kolmanteenkin, tuo tullessaan jonkun kipinän, jonka avulla löydän jotain ennen löytämätöntä. Mereten alkusivuilta sain Kierkegaard-kipinän!