Valitse sivu

Hyvin, hyvin sateinen päivä, jopa Hangossa. Mutta silti hauska, ja – hmm -tapahtumarikas.

Hauskaa oli lounas ruokatoimittaja ja -kirjailija Christer Lindgrenin kanssa, Neljän Tuulen Tuvalla.

Krisa on uskomaton karhu, puhkuu ja puhisee puhtaiden makujen puolesta, ajaa uhanalaisten vanhojen eläinrotujen, kuten kyyttöjen asiaa, tietää kaiken villikasviksista ja -yrteistä, vaalii niin stadilaisia ruokaklassikoita kuin herättelee suomalaista katukeittiötäkin, pyörittää ruoasta kiinnostuneiden aarrearkkua netissä eli kiehuu.fi-sivustoa, ja kirjoittaa tietenkin ruoka-artikkeleita ja erinomaisia keittokirjoja.

Tämän päivän tapaaminen koski tekeillä olevaa huippujuttua. Työn alla on nimittäin Hankon sijoittuva keittokirja, jonka tekijätiimi on aika kovaa kamaa; Christer Lindgren, Tomi Björck ja meidän oma Herra Kameramme! Huikeaa!

Tutustu Christer Lindgrenin keittokirjoista mm. seuraaviin teoksiin:
Lähiruokaa – makuja maaseudulta
Kiehuu!
Stadin klassikot- maukkainta retroruokaa
Koivunmahlaa ja kaviaaria

***
Niin, ja se tapahtumarikkaus. Se sisälsi kahden lapsen poimimista merestä, yhden pikku ystävättären jalkojen paikkailua puisto-leikkien päätteeksi, ja vielä ihan viittä vaille ennen pyjamaan hyppäämistä retken Tammisaaren sairaalaan, kun poju poimi kalliokävelyltä lasinsirpaleen kämmeneensä  = liimaa ja teippejä, ei tikkejä. Apteekin desifiontiaine-pullo ei ehdi näköjään enää koskaan keittiön tiskipöydän kulmalta takaisin lääkekaappiin…

P. S. Päivän kalan kyljessä tarjoiltiin vanilja-valkoviinikastiketta, yllättävää, ja maukasta!