comments 10

Lillanin leivät ja pullat

Elämäni on onnellistunut jälleen yhdellä seikalla. Melkein kulman takana kotoa on auennut pieni leipomo-kahvila Lillan, jonka löydät kävelykadun kulmasta, vähän jemmasta, yhden vaatekaupan takaa.

Täydelliseksi asian tekee – ehkä tiettyjen kuvien määrästä arvasittekin – TUORE LEIPÄ. Hapanjuurileipää, vehnää ja ruista, sekä nyt myös ihan parasta ranskalaistyylistä Levaine-juurileipää. Voi taivas. Niin hyvää. Rapea kuori ja maukas sitkoisanpehmeä sisus. Sanoinko jo voi taivas?

Leivän lisäksi löytyy sämpylöitä – myös täytettyjä, leivoksia, kakkuja, jättiläismäisiä marenkipilviä, kanelipullaa, rapisevan lehteviä voisarvia… mitä milloinkin. Kaikki leivotaan kahvilan takahuoneessa. Kyseessä ovat huipputaitavan leipurikondiittori Daniela Strömforsin johdolla samat näppäräkätiset, jotka tuottavat herkkuja myös Ravintola Makasiiniin ja Neljän Tuulen Tuvalle. Lisäksi kahvilan hyllyistä löytyy näkkileipää, mausteita, teetä, kahvia ja muita delituotteita.

Leipomo kahden minuutin kävelymatkan päässä kotiovelta. Minuutin, jos juoksee. Voiko ihminen enempää maailmalta pyytää?

Muista myös: Kävelykadun Café Virtaska on avannut ovensa uudessa kuosissa, tyylikäs vanha leffapenkkirivi on hyvä tähystyspaikka hankolaiseen elämänmenoon. Virtaskassakin tiskit ovat täynnä kaikkea hyvää, suolaista ja makeaa, ja tiskin takana ahkeroi söpökkä Riikka. Uusina juttuina aamiaistarjotin croissantteineen ja hilloineen sekä Päivän Smoothie! Bonuksena takahuoneessa lehtiä ja kirjoja kaikille kirjatoukille.

10 Comments

 1. Ei voi olla totta! Siis näin ihana putiikki – nyt sinne Hankoon heti 🙂
  Tytär on melkein koko kesän Tellinnassa töissä ja itse tulen kahdesti kesäkuussä (kirjoituskurssi + Kundalini yoga). Toivottavasti törmätään!

  Terkuin,
  Carina

  • Toivottavasti törmätään, en tosin vielä tiedä meidän kesästä yhtikäs mitään, suunnitteleminen kun ei ole vahvimpia puoliamme! Mutta käy haukkaamassa ainakin croissanttia tuolla, luulenpa että pidät! (Mikämikä kirjoituskurssi, kuulostaa kivalta??!)

 2. Ihastuin tuohon juurileipään myös. Ensimmäinen tuoksui paperipussissa niin hyvälle, että söimme sen autossa ilman mitään muuta. Kotiin tuli vain tyhjä pussi 😀 Seuraava meni jo voin ja juuston kanssa (ensimmäiset palat tietysti piti repiä taas lämpimästä leivästä jo ennen kotiinpääsyä!)

  • Sepä se, leipä kun on niin hyvää ihan itsessään, se on hyvän leivän merkki!

 3. Ooh ja aah! Näyttää ja kuulostaa niin hyvältä! On varmasti pakko käydä testaamassa tämä paikka kesällä. Ja ilmeisesti siis myös uudistunut Virtaska.

 4. Ihana! mun Hanko rakkaus vain vahvistuu koko ajan, en ole edes tosin käynyt siellä koskaan kesällä vielä, vaan lokakuussa ja maaliskuussa, jolloin rakastuin Hankoon. Haaveilen, että jossain vaiheessa voisin jäädä sinne viikoksi, kahdeksi tai kuukaudeksi, kesällä, syksyllä tai talvella, milloin vaan :).

  • Tule tule pidemmäksi aikaa, se on ihmeellinen tunne kun tänne pääsee uppoamaan, ajattomuuteen!

 5. Anonyymi says

  Älyttömän järjettömän ihanaa! Onnekkaat 😀

  Nikadora

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.