Valitse sivu

Hei tää oli aika hyvä ja helppo! Helppo varsinkin, koska huijasin.

Ruokakaupassa ei taas olisi voinut vähempää kiinnostaa kokkaaminen, mutta valmistaminen olikin kivaa ja lopputulos kaikille supermieleinen, joten loppujen lopuksi ihan voittajafiilis.

Oikea resepti oli Me Naiset -lehdessä (nro 31, ”Vietnamilainen lihapullakulho) ja se oli oikein asiallinen ohje. Vähän vähemmän asiallisille minun versioni.

Osta Korpelan hyviä lihapullia. Kyllä. Valmiita eineslihapullia. Näin vain yhdellä lauseella vapautan kaikki kyökkipiian asemassa kärvistelevät ruokavastaavat.
Laita lihapullat suureen kulhoon ”marinoitumaan” kera valkosipulihakkeen, sipulirenkaiden, eri väristen chilien (rinkuloina, siemenineen), kalakastikkeen ja limen mehun. Lorauta hiukan öljyä päälle ja pyöräyttele pari kertaa ympäri, laita jääkaappiin maustumaan.

Tee kastike limen mehusta, pieneksi silputusta kesäsipulista, chilistä, puolesta desistä kalakastikkeesta ja puolesta desistä riisiviinietikkaa. Mausta parilla kukkuraisella ruokalusikallisella ruokosokeria, lisää vielä hiukan vettä. Anna makujen asettua vihannesten pilkkomisen ajan.

Pilko vadille ihania, uuden sadon porkkanoita (ei tarvitse edes kuoria, vain huuhdella!) ja avomaankurkkua pitkinä lohkoina. Lataa vadille myös runsaasti hyvin huuhdottua babypinaattia ja limen lohkoja. Riivi ruukuista yrttejä, kuten basilikaa, minttua ja korianteria. Löysin kaupasta jumalattoman kalliita Reilun Kaupan – ja luomu- cashewpähkinöitä, paahdoin niitä kipposeen. Alkuperäisessä reseptissä oli suolapähkinöitä.

Ihan lopuksi kumoa lihapullat pannulle ja kääntele kuumiksi. Kiehauta vettä ja kypsennä nopeasti vermisellejä pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmässä vedessä ja nosta pöytään.

Kulhoon koottiin ohjeen mukaan ensin vermisellit, sitten kauniisti omiin lohkoihinsa vihanneksia, pinaattia ja lihapullia. Kastiketta ja limemehua ripsottelimme kaiken ylle ja pistelimme poskeemme.