Valitse sivu

Istuin eräänä auringonpilkkuisena iltapäivänä ystävättäreni K:n kanssa takapihallamme. (Kyllä, takapihamme on yksi Hangon suosituimmista kohtauspaikoista, vaikkakaan sitä ei esitteissä eikä kartoissa -vielä – mainita.) Olimme kiertäneet Rakkauden Polun, kurkistaneet hiidenkirnuun, nauttineet maittavan lounaan, ja nyt lapset olivat kiekuneet itsensä tiehensä, miehet nukahtaneet sohville ja me annoimme armollisesti Louis Massingin pitää meille seuraa.

Mutta meidän keskittymiskykyämme oli häiritty pahan kerran. Pöydällä törrötti lounaspöytän avattu, mutta vain juuri ja juuri maistettu punaviinipullo, jonka takaetikettiin oli saatu ujutettua sanat ”socialism” ja ”capitalism”, ja joka ei makumaailmaltaan ollut ollenkaan iltapäivämme arvoinen.
Vaadimme päitä vadille. Ilmeisesti lempeän ulkokuorensa alla suurta synkkämielisyyttä piilotteleva Herra Kamera heräsi kertomaan, että päätyi tuohon Bulgarian lahjaan maailmalle, koska etiketti oli tuonut hänen mieleensä Nick Cave’n.

No Man’s Land Gold (Huom! Gold!) ei nickcavemaisesta etiketistään huolimatta saanut suurta suosiota seurueeltamme, mutta keksin sille kyllä käyttöä.

Italialaiset lihapullat:

1 kg paistijauhelihaa
Muutama pieneksi pilkottu sipuli
Kourallinen vanhaa leipää
1-2 kananmunaa
Loraus punaviiniä
Kuivattuja ja tuoreita yrttejä
Suolaa ja mustapippuria

Taikinasta pyöritellään kostutetuin käsin isoja, meheviä pullanpoikasia.

Kastike:
Lorauta kattilan pohjalle oliiviöljyä, ja kuumenna siinä reilusti valkosipulia. Lisää 4 tölkkiä hyvää tomaattimurskaa ja ainakin puoli litraa halpaa punaviiniä. Kiehauta. Makua voi pyöristää tilkalla ketsuppia (hei, sinne meni jo bulgarialaista punaviiniä, joten who cares!), tai ripauksella sokeria. Mausta kastike samoilla yrteillä kuin lihapullat.

Nosta lihapullat kastikkeeseen, ja anna porista reilun tunnin verran pienellä lämmöllä. Pullia kannattaa käännellä välillä.

Tarjoa tagliatellen kanssa, ja koristele annos vielä parmesanilla ja tuoreella basilikalla.

Annosta voi tietenkin varioida mielikuvituksensa ja jääkaapin jämien mukaan. Hiukan mozzarellaa pulleroihin, tai pinjansiemeniä, reipas meirami kastikkeessa, tai chilipalko pieninä palasina…

Reseptistä kiitos E:lle ja onhan V:kin näitä meille aikoinaan keitellyt!