Valitse sivu

Meillä ei ollut mitään erityisiä talvilomasuunnitelmia, vastahan toivuimme Meksikosta ja toisaalta haaveilemme jo huhtikuisesta Etelä-Ranskasta. Lapsetkin äänestivät rennon kotona hengailun puolesta.

Emme kuitenkaan panneet pahaksemme kun meille tarjoutui tilaisuus karata alkuviikosta pariksi päiväksi kahdestaan Helsinkiin, yhdistämään työtä ja huvia. Irtiotto nimettiin leffatreffeiksi ja laukut oli nopeasti pakattu.

Olimme ajatelleet katsastaa mahdollisimman monta kiinnostavaa elokuvaa ja mielellään Helsingin uusissa helmissä kuten Rivierassa ja Maximissa. Kino Engelin tunnelmaan ja tarjontaan on myös aina voinut luottaa. Näimme itsemme istumassa yötä päivää leffateattereiden hämärässä, tarinasta toiseen leijuen. Se mitä emme ottaneet huomioon, oli rajallinen vastaanottokykymme, järkevä aikatauluttaminen, hyvin syöminen sekä muut aikaavievät ambitiot kuten marmoripöytien metsästys ja ystävien kanssa hengailu. Ja ne duunit. Loppujen lopuksi saimme saldoksi vain kolme leffaa ja ruksin ainoastaan Maximin kohdalle. Minkä leffoissa missasimme, sen muissa elämyksissä voitimme.

Kirjoitan leffoista erikseen oman juttunsa, olen aika tiloissa niistä, jotka näimme. Hirmuinen leffakuume menossa, en haluaisi tehdä mitään muuta kuin uppoutua elokuviin!

Jotenkin aika liikuttavaa, että pienet hotelli-irtitot ovat aina olleet meidän juttu. Suhteemme alkuaikoina jo varasimme aina silloin tällöin (kotikaupungistamme) Helsingistä huoneen kylpyammeella ja elelimme hetken aikaa herroiksi muuten niukan nuoruutemme keskellä. Jatkoimme harrastusta lapsien pulpahdeltua maailmaan, aina kun isovanhemmat pystyivät antamaan meille yhden vapaaillan ja -yön. Kahdenkeskiset hotelliyöt ovat edelleen osa parisuhderepertuaariamme. Hotellihuoneen oven sulkeutuessa me irtoamme hetkeksi arkisista rooleistamme, olemme ne samat nuoret ja hassut, olemassa maailmassa vain toisilleen.  Money well spent.

Kahden vuorokauden visiitti oli erittäin onnistunut ja sen voimalla levottomat jalkani malttavat taas olla aloillaan ainakin jonkin aikaa. Sanotaan nyt vaikka viikon.

Hotellina tällä kertaa Klaus K ja Skylofts-huone omalla parvekkeella kaupungin kattojen yllä.