Leave a comment

Lauantai-illan huumaa

Kuullota voissa ja öljyssä kaksi siivutettua varsiselleriä, pari silputtua sipulia ja pari valkosipulinkynttä. Lisää pussillinen mustia (luomu) Beluga-linssejä. Hämmennä pari kertaa, ja kaada joukkoon kaksi lasillista italialaista valkoviiniä.
Kun viini on lähes imeytynyt linsseihin, laita kauhallinen kerrallaan hyvää kasvislientä linssimuhennokseen, ja imeytä aina ennen seuraavaa liemiannosta. Yhteensä lientä laitetaan reilu litra.
Lopuksi, kun linssit ovat pehmenneet ja maut ihanasti sulautuneet, joukkoon hellästi pyöritellään pari voipalaa, ruukullinen persiljaa ja reilusti raastettua parmesania. Kansi kiinni ja pari minuuttia taivaallista yhdistymistä, ja sillä välin vieraat jonoon kattilan ääreen, syvät lautaset käsissään!

“Risoton” päälle voi paistaa siikafileen, ja tarjoilla lisäksi uunissa paahdettuja pikkutomaatteja ja pinjansiemeniä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.