Valitse sivu
Kuvan sukalla ei ole yhteyttä reseptiin.

Sunnuntai oli patapäivä. Sai loikoilla soffalla ja katsoa leffoja samalla kuin ”laittoi ruokaa”, eli haudutti kuusi tuntia lampaanpotkaa uunissa.

Reseptiin otettiin osviittaa blogista Ripaus tryffeliä.

Ota yksi potka per nenä lämpenemään huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
Laita potkien käärepaperille suolaa, mustapippuria, Herbes de Provence-sekoitusta tai vastaavia kuivattuja yrttejä. Kieritä potkia kauttaaltaan mausteissa, kunnes pinta on pilkullinen.
Ruskista potkat voissa ja öljyssä ja nosta ne padan pohjalle.
Pilko porkkanoita kuorineen päivineen, samoin sipuleita. Toistan: kuorineen päivineen.
Iske yksi kokonainen valkosipuli keskeltä kahtia. Kyllä, kuorineen päivineen.
Ruskistele lihojen jäljiltä vielä rasvaisella valurautapannullasi vihannekset ja viskaa ne potkien perään. Lakaise vielä rosmariininoksakimpulla pannua ja nosta nippu padan päällimmäiseksi.
Huuhtele valurautapannu kiehuvalla vedellä, ja hulauta neste pataan. Kruunaa koko komeus puolella pullollisella punaviiniä. (Ei lasiisi, hassu, vaan pataan.)

Kansi päälle, pata uuniin, miedohkoon lämpötilaan. Meidän kaasuhellastamme ovat kaikki numerot kuluneet pois, mutta luulisin että osuimme johonkin 150 asteeseen.

Anna hautua 4-5-6 tuntia, kunnes liha on niin mureaa, että se sulaa kun vain näytät sille haarukkaa.
Nosta potkat hetkeksi vadille ja kaada liemi siivilän läpi kattilaan. Nosta potkat takaisin kuumaan pataan. Painele puukauhalla vihanneksista kaikki mehut irti. Keittele lientä hetki kokoon ja kaada kuuma liemi potkien päälle.

Tarjoile perunoiden kera, meillä ne tulivat samalla oven avauksella uunista ulos; lohkoina, kuorineen, öljystä kiiltelevinä ja yrttisinä.

Seuraavana päivänä jäljelle jääneen liemen voi käyttää (tatti)risottoon, on kuulkaa maulla kokoa!