Valitse sivu

Vappuna ruokimme mm. lauman nuoria ilmapallokauppiaita, kun tyttäret voimisteluystävineen valuivat seuran hyväksi tehdyltä keikalta ja valloittivat meidän keittiömme. Tämä taisi olla jo kolmas vuosi vappulounasta, voidaan siis puhua perinteestä. Ilmapallonmyyjät ovat hyvin traditionaalista kansaa, joten tarjosimme heille nakkeja, perunasalaattia ja munkkirinkilöitä, ynnä muuta vappuisaa, ja hiivimme itse aurinkoiselle takapihalle pita-leiville.

Lammaspitat

Ruskista sopiva satsi lampaan jauhelihaa.

Mausta liha harissalla ja jeeralla sekä suolalla.
(Hangon kyljessä sijaitsevassa Lappohjan kylässä on irakilaisen herran pitämä kauppa, josta saa mm. mahtavia mausteita, kuten harissatahnaa, ruusuvettä, halvaa ja kaikkea herkullista. Suosittelen!)

Pyöräytä ihan lopuksi lihan joukkoon pari kourallista kuutioitua, tuoretta tomaattia.

Täytä pitaleivät jauhelihalla ja tykötarpeilla. Meillä oli niitä kaupan valmiita pitaleipiä, jotka ovat vähän graah, se leipoo omat ken osaa.

Lisukkeeksi sopivat mm. kurkku-jogurttikastike, feta, salaatti, aioli, hummus (Lidlin valmis hummus on ärsyttävän hyvää, kiitos vinkistä Vihreä Talon Annika, sinun Instastasi sen taisin bongata!)… laita myös reilusti luomusitruunanlohkoja käden ulottuville, leipäsiin puristeltavaksi. Lehtipersilja olisi sopinut yrtiksi.

Takapihan tiiliseinä, jonka eteen katoimme pienen pöytämme, oli vappupäivänä aurinkon kuumentama, roseviini taas helmeilevän viileää. Olemme löytäneet kesäksi ”talon viinin”, Alkon tilausvalikoiman Domaine Houchart Rosén, jonka pullo on veikeän muodokas ja jonka kaulaa koristaa kaksi kultaista kaskasta. Jo pullon kylmän kyljen näkeminen heittää Provenceen!

Tämä ruoka valmistuu nopeasti ja osaksi vitivalmiista aineksista, joten kun aurinko paistaa, ei keittiössä tarvitse kenenkään kökkiä. Ja on ihan tosi hyvää!

Miten on, meneekö kokeiluun?