comments 5

Kuplassa

Matkamme ensimmäisenä iltana, silloin, kun ajelimme hurmoksessa sinisessä hetkessä pitkin rantatietä, pysähdyimme näköalapaikalle katsomaan sateenkaarta. Mutta rinteessä takanamme oli jotain sitäkin kiinnostavampaa. Mikämikä on tuo ihmeellinen kuplatalo?

Eilen se selvisi, kun maanantai-illasta lähtien omaan Insta-feediini ja muihin kanaviin alkoi tipahdella kuvia tutunoloisesta miljööstä.

Kyseessä on arkkitehti Antti Lovagin 70-luvun lopussa – 80-luvun alussa Pierre Cardinille suunnittelema Palais Bulles (Bubble House), ja kuvien virrasta vastasi muotitalo Dior yleisöineen. Dior järjesti kuplassa Dior Cruise 2016 -näytöksen. Pierre Cardin asuu edelleen osan vuodesta tässä ufossa. Hänen toisessa erikoisessa kohteessaan olemmekin käyneet, Bonnieux’n lähellä, Lacosten linnassa, jonka aikoinaan omisti muuan Markiisi de Sade…

Kuvia muotinäytöksestä esimerkiksi täällä.
Kattava kuvakooste talosta sisältä (mehän muuten mennään tonne ensi kerralla!) täällä.

(Nyt mua rupesi ihan hulluna kiinnostamaan tuo Antti Lovag. Suomalaisen äidin ja venäläisen isän poika, Unkarissa syntynyt, nuorena pariisilaistunut ja syyskuussa Etelä-Ranskassa kuollut. Ja jonka sivuilla lukee mielikuvitusta kiehtovasti: “…international man of mystery par excellence, he has led, if his stories are to be believed, one of the 20th Century’s most colorful lives.” Tämä ei jää tähän!)

5 Comments

 1. Anonyymi says

  Tosi makea talo! Just sen näköinen että James Bond ( siis tyyppiä nuori Sean Connory ) lukuisine tyttöystävineen voisi lymyillä tuolla jossain…
  Kirjatoukalle kiitos näistä reissukirjoituksista. Ihan tuntuu kuin olis ollut matkalla itse. Ja plussaa on se ettei tarvitse pestä reissupyykkiä! Kiitos kun viitsit näitä jakaa.
  annu

  • Joo, hyvin elokuvallinen! Ei varsinaisesti kaunis, mutta kiehtova!
   Hei TODELLA kiva kuulla, että pidät reissujutuista. Ihan oikeasti pelkään välillä karkottavani näillä lukijoitani. Vaan kun tuntuu niin tärkeältä saada itsellekin talteen näetty ja koettu… Siis iloitsen viestistäsi!

 2. Ranskan tv:ssä olen nähnyt pari ohjelmaa näistä taloista. Niissä kerrottiin myös Lovagista kaikenlaista. Tuli sama olo: lisää pitäisi saada tietää, mutta sitten tiedonjanoni jäi muun jalkoihin eli en ole hakenut mistäân mitään.

  • No niin, siitä sitten! Kiitos linkistä Kati! (Luen ranskaa h i t a a s t i…) 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.