Valitse sivu
 

Kaaosta Kiljusilla. Pyykikone tilttaa juuri kun olen vetänyt kaikki matkavaatteet, sänkyvaatteet, peitot, tyynyt, filtit, sohvanpeitteet, tyynynpäälliset ja muut talon tekstiilit pinoiksi kylpyhuoneen lattialle. Joutuuko herrasväki lähtemään reissulleen likapyykkisäkki kainalossa??

Ei sentään, uusi pesukone etsitään, löydetään, ostetaan, kannetaan yläkertaan ja asennetaan muutamassa tunnissa, ja rumba (ja pyykkikone) pyörii taas.

Koko viikonloppu (ja itse asiassa edellinen viikko, ja tämä viikko) ovat yhtä kemua ja kekkeriä. Pihajuhlat taiteilijan puutarhassa – check. Kamujen synttärit – check. Sunnuntai-ilta Regatan baarissa -check. Lounas Makaronitehtaalla – check (ja maljat kuohuvaa heidän upealla terassillaan – check ja check). Grillibileet Neljän Tuulen Tuvalla – check. Kävelykadun kesänavajaiset -check. Välipala Classic Pizzassa – check. Ja Kirjatoukan synttärit ovat vasta huomenna! Onneksi pääsemme täältä maailman navasta huilimaan ranskalaisiin kalastajakyliin, siellä on rauhallista verrattuna Suomen Rivieraan!

Nizzan salaatti à la Kirjatoukka:

Aloita marinoimalla sipulit. Punasipulia pitää olla, ja sille kaveriksi heilutellaan veitsellä kevätsipulia, salottisipulia ja valkosipulia. Lorautetaan sipulien päälle kastike, joka koostuu oliiviöljystä, punaviinietikasta, Dijon-sinapista, ripsahduksista sokeria, suolaa ja mustapippuria. Hiero kastike pehmeäksi, kääntele lopuksi mukaan lusikallinen kuivattuja Provencen yrttejä. Anna sipulien ja kastikkeen tutustua rauhassa.

Laita puikula-perunat kiehumaan. Samoin pitkät, vihreät pavut ja luomukananmunat. Paahda maalaisleipää.

Revi isoon vatiin erilaisia salaatteja. Kumoa päälle tomaativiipaleita (siemenet poistettuina), sekä kurkkuviipaleita (niistäkin voi poistaa keskiosan siemenineen).

Laita kulhoihin tonnikalaa, mustia oliiveja (mielummin vähän, mutta oikein laadukkaita, ei missään nimessä niitä pizzerioiden värjättyjä kammotuksia!), paahdettua maalaisleipää kuutioina, kananmunalohkoja, ne keitetyt pavut ja perunat, tilliä, kapriksia, yrttejä, ehkä vielä paahdettuakin sipulia…

Jokainen kootkoot oman pyykkipäiväversionsa omalle lautaselleen, mieltymystensä mukaan.

Korut ja silmälasikoteli: Monki
Action: Hanko
Kaaos: Itse aiheutettua, samoin kuin väsymys