comments 21

Kivat turkulaiset

Me käväisimme aika supertylsän hiihtolomamme päätteeksi siis Turussa. Sinne veti se Brotherus, mutta on siellä muutenkin kiva käydä. En käynyt oikeastaan ikinä Turussa kun asuin Helsingissä, mutta nyt siellä tulee rampattua muutaman kerran vuodessa. Matkaa Hangosta Turkuun ja Helsinkiin on yhtä paljon.

Yövyimme hotelli Marina Palacessa, jonka luulin kakarana olevan nimeltään Marina Palanen. Olen aina jotenkin tykännyt sen jykevästä, marmorisesta preesenssistä joen varrella, mutta kieltämättä se on ketjuhotellimainen ja jo hieman kulahtanut. Nyt huoneita oli aavistuksen ehostettu, mutta silti jäin miettimään, että miten ihmeessä ei Turussa ole kivoja boutique-hotelleja, joita Helsingissä on jo pilvin pimein? Majoittuisin!

Mutta hei turkulaiset, mikä juttu se on että jokaisessa kaupassa komeat, nuoret miesmyyjät alkavat heti jutella ja hymyillä ja jaella ravintola- ja parturivinkkejä (parturivinkit pojalle, ei mulle)??? Herranjumala mä olin aivan äimänä. Jos olisin turkulainen, seisoisin kaiket päivät nuorisoliikkeiden ovensuissa juttuseuran toivossa, niin kivaa oli olla näkyvä. Ja poika saikin kassikaupalla makeita kuteita sulavaha-mutsiltaan, eli se ystävällisyys toimi.

Akateemisessa kirjakaupassa seisoin englanninkielisten pokkareiden edessä ja yritin tähyillä kotiin jääneille tyttärille tuliaisia, kun käsivarrelle koputteli tervehdyksen merkiksi lukijamme Ulla. Aika hauska sattuma: jaamme nimittäin virtuaalisen muistikirjahulluuden ja olin juuri katsellut ikkunan eteen aseteltuja Bullet Journal-pinoja ja ajatellut Ullaa. En kehdannut kertoa tätä Ullalle, koska olin niin kohtaamisen yllättämä ja olisihan se ehkä kuulostanut hullulta, mutta nytpähän tiedät! Halasimme, jäi tosi hyvä mieli. Kiva Turku, kivat turkulaiset.

Kuvat: se kaikkein komein, Studio Tomi Parkkonen

21 Comments

 1. Tero says

  Tiistaina just ihmettelin erään toisen tietäjän kanssa, että miksi Turussa ei ole kivoja hotelleja.

 2. Niinpä, juuri kuin Turkuneito oli kauneimmillaan olin itse sateisessa Berliinissä…
  Mut siis aivan ihanat kuvat! Seuraavan kerran kun yövytte Turuss´niin jättäkää nyt ihmeessä ne Marina Palacet pois ja suunnatkaa Centro hotelliin. Perheen omistama, maailman ihanin aamiainen ja todella tyylikkäät huoneet. http://www.centrohotel.com/fi/

  Meidän lähellä oleva Jugend hotelli Park on kodikas ja hieno mutta ei yhtä tyylikäs eikä aamiainen ole mitenkään erikoinen. Tykkään Parkista mutta luulen että pieni ehostus olisi paikallaan.

  halit,
  Carina

  • Anna says

   Hyvä tietää, testataan tuo Centro ensi kerralla! Halaus!

   • Liivia says

    Hui, mun mielestä tuo Centro näyttää kauhealta, mutta mä en just kestäkään tuota tyyliä- sen sijaan Marina Palace oli minusta positiivinen yllätys ketjuhotelliksi, etenkin jos saa huoneen joen puolelta. Voisin mennä toistekin.
    Hampurgerpörssissä yövyin viimeksi enkä pidä pahana. Meillä oli valtavan kokoinen huone erkkerillä (perushuone, ei mikään sviitti) ja aamiainen oli minusta oikein hyvä. Ja sijaintihan on täydellinen.
    Jugen hotelli Parkiin olen aina yrittänyt, mutta on ollut joka kerta täyteen buukattu.

    • Anna says

     Joo, joen puolelta, ehdottomasti, sen osaan jo aina tilata. Mutta annetaan siis mahdollisuus Hamburger Börssillekin, koska erkkerit nyt sentään on kivoja. Parkissa pelkään nuhjuisuutta, ja arvon mielessäni että onko se semmoinen makeen kulahtanut dekadentti vai vain nuhjuisen nuhjuinen vai missä se menee. Ja kaikki arpominen tietysti vain kuulopuheiden perusteella, anteesi Park. Mihin mä kyllä haluaisin joskus on tämä, eli nunnaluostari: http://birgittalaissisartenvieraskoti.majoittaa.fi. Toi hiljaisuushomma vaan aina pelottaa, että mitä jos mun tekee mieli alkaa huudella?

     • Liivia says

      Nunnaluostarin olen myös tutkinut ja todennut ettei mulle. Jo se, että “kotiin” pitää tulla kahdeksaan mennessä (vai miten se oli)…juu ei. Ja onhan se vähän ruma luostariksikin.

      Ymmärrän nuhjuisen nuhjuisen ja nuhjuisen välisen eron. Mähän tykkään nuhjuisesta ja kulahtaneesta ja rapistuneesta, mutten likaisesta -ja nuhjuisen nuhjuisessa on se vaara, että mennään jo likaisen puolelle.

     • Veikkaan että nuhjuisuus Parkissa nykyään on sitä ei toivottua sorttia. Mulla on ihaanat muistot Parkilta (hääyö, hehe ja sitten hauska tarina kuin mies oli muualla ja tytär ja minä saavuimme Turkuun ilman kotiaivaimia myöhään sunnuntaina…) mutta se on niin monta vuotta sitten että on voinut tapahtua vaikka mitään, tai siis juuri sitä että ei mitään…

      Nunnaluostarissa yöpyy aina silloin kolleegani joka tekee etätyötä Tammisaarelta mutta sen enemmän en tiedä kuin että askettinen…

 3. Nikadora says

  Onkos Hotel Hamburger Börs-kävijöitä?
  Itse en ole koskaan siellä yöpynyt, mutta 70-luvulla kävimme usein sen ajan notkuvissa “seisovissa pöydissä” herkuttelemassa. Muistaakseni ne olivat pyöreitä, valkein liinoin peitettyjä ja monikerroksisia.
  Erityisesti kylmä, tarjottimelle siivutettu kielileike jäi mieleeni.
  Ja kyllä me söimmekin. Ainakin me lapset lähdimme ravintolasta mahat niin piukeina, että hyvä kun pystyimme ovista ulos kävelemään!

  Uuh, Pinella bongattu!
  Sen kesäterassi on muistoja täynnä ?
  Missä muuten söitte ulkona tällä kertaa?

  Turku. Aina paikallaan.

  • Anna says

   En ole yöpynyt Hamburger Börssissä, ehkä koska ystävät eivät ole siitä kovin lämpimästi puhuneet tai sitä suositelleet. Pahoin pelkään, että tuommoiset valkoisilla liinoilla katetut seisovat pöydätkin kielileikkeineen ovat historiaa? Tulossa juttua syömisistä, sehän se on minireissuissakin parasta! 😀

   • Nikadora says

    Heheh! Silkkaa antiikkista haikailua 70-luvulle??????
    Toki, toki uudempaa muisteloa kehiin jään janoamaan!

    • Anna says

     Musta se kaikki kuulosti hienolta, 70-luku takaisin!!

 4. Heli says

  Voi hassua, tulit munua vastaan juurikin noissa Aurajokimaisemissa Tintån hoodeilla, tekimieli tokaista annapalaaanna, mutta en tohtinut 🙂

  Turkuun kannattaa aina tulla 🙂

  • Anna says

   Ihanko totta! Hauskaa! No ensi kerralla huikkaat sitten, ilahtuisin 🙂

 5. Etsiskelin verkosta kivoja Turusta tehtyjä juttuja ja törmäsin tähän vanhaan, mukavaan kirjotukseesi. Olen ihan samaa mieltä siitä, että turun hotellitarjonta on ihan kökköä verrattuna vaikka mainioon ravintolakattaukseen. Ehkä juuri siksi olen saanut aika kivasti majoittujia Airbnb-paikkaani, eli ehkä mun ei pitäisi olla asiasta pahoillaan!

  • Anna says

   Henna, hauskaa, kun sain tämän viestisi, olin juurikin Turussa! Nyt jo takaisin kotona Hangossa, mutta kyllä, edelleen puhuimme ystävättärien kanssa Turun hotellitilanteesta. Olimme Marina Palacessa, jossa huoneet ovat melko …hmm… ruskeat, mutta jokinäkymä on kyllä ihana, ja pisteet hyvästä aamiaisesta. Katsoimme airbnb-paikkojakin, mutta lyhyellä irtiotolla emme jaksaneet nyt käyttää aikaa mm. loppusiivoukseen tms. Ottaisin kyllä tulevia reissuja varten tosi mielelläni airbnb-linkkisi talteen, jaksaisitko lähettää? Kiitos!

   • Jopas sattui – oli joku Turku-Hanko-teleapatia käynnissä kun satuin juuri samaan aikaan törmäämään kirjoitukseesi. Se on kyllä hassua, että tänne ei ole tullut yhden yhtäkään kivaa pikkuhotellia. Itse en ole kauhean innoissani tuosta Cantrostakaan, ja kuten joku muukin tuolla aiemmin kommentoi Park on enemmänkin kammottava kuin millään lailla viihtyisä. Ulkoa hieno rakennus, mutta muuten homma on jäänyt ihan jollekin väärälle vuosikymmenelle.

    Älkääkä nyt enää minkään loppusiivousten takia Airbnb:tä jättäkö väliin – kyllä meidän paikkaan kuuluu siivous samaan kauppaan! Täältä https://www.airbnb.fi/rooms/12047286 voit katsoa miltä paikka näyttää. Se on ihan tavallisessa 60-luvun kerrostalossa, mutta on tosi siistissä kunnossa ja mukavan lähellä keskustan vilinää. Pihalta löytyy ilmainen parkkipaikka.

    Tervetuloa seuraavalla kerralla, jos yhtään näyttää kiinnostavalta!

    • Anna says

     Oh! Siisti ja valoisa ja parvekekin! Paljon kiitoksia Henna!

 6. Pepper says

  Mä myös törmäsin tähän julkaisuun, koska kävin juuri Turussa ja haluan mennä pian uudestaan! Siksi tulin tsekkaamaan Annan vinkkejä. Olin Parkissa yötä ja minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa! Todella kiva, persoonallinen ja äärettömän siisti, eikä mitenkään nuhjuinen paikka. Menen ehdottomasti uudestaan samaan majapaikkaan.

  • Tosi kiva kuulla, että ovat sitten ilmeisesti freesanneet paikkoja! Me oltiin aika kauhuissaan muutama vuosi sitten kun olimme siellä kerran yötä. Tiedän kyllä ihmisiä, jotka palaavat sinne uudestaan ja uudestaan, eli meidän huonot kokemukset ovat sitten ehkä olleet kertaluontoinen juttu ja kohdallemme sattunut huone vaan ehkä vähän vähemmän viihtyisä.

   Tervetuloa takaisin Turkuun – nyt on kyllä ihanaa kun helle hellii. Vaikka niin se taitaa helliä koko Suomea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.