Valitse sivu

Meillä hissuttelee nurkissa kissakuume. Suorastaan hyppii nojatuolien selkänojalta toiselle, kiertää pöydän alta ja hinkkaa korviaan nilkkaan.

Minä en ole koskaan ollut oikein lemmikinpitäjäsorttia. Liikaa vaivaa. Työelämän vaihteluiden, kolmen pienen lapsen, uuden kotikaupungin, remontin tai siis remonttien… kaiken keskellä on ollut vuosikausia aika kaukaa haettua hamuilla peruskaaokseen vielä joku liikkuva osanen. Olen kuitenkin aina pitänyt kissoista. Luullut olevani kissa, sanoisin jopa.

Nyt maailmamme makaa aika mallillaan, kodissa olisi sen ikäisiä hoitajia, ettei vastuu jäisi yksin minulle (vai kuvittelenko vaan?) ja yhtäkkiä on virinnyt paljon enemmän plussia kuin miinuksia kun kissa-asia nousee keskusteluissamme esiin. Talomme olisi ihan kissayhteensopiva, ei uuden uutta huonekalua, kellareissa on varmaankin hiiriäkin valmiiksi ja meillä olisi käyttöä sille lämmölle, kehräykselle ja sulokkaalle zenille, mitä kissa voisi tuoda tullessaan. Olemme siis vastaanottavaisia eläimen ystävyydelle. Mutta voih, on niin paljon avoimia asioita ja kysymyksiä!

Tajusin tänä aamuna, että siellähän teitä on, viisaita ihmisiä, ehkä jopa kissaihmisiä pilvin pimein. Ehkä te osaisitte auttaa?

1. Jos haluaisi kissan, pitäisikö heti haluta kaksi kissaa? Siis pitääkö kissalla olla kaveri?
2. Mistä ihmeestä kissoja ryhdytään etsimään edes? Rotukissa vai semmoinen navettaveijari? Tyttö vai poika?
3. Olisi hienoa antaa koti jollekin kodittomalle kissalle, mutta onko väärin haluta ihan pentu? Jotta tottuisimme kaikki toisiimme alusta alkaen?
4. Osaammeko ME muka hoitaa kissaa?? Onko kissa työläs perheenjäsen?
5. Kuka siivoaa, jos sille iskee ripuli? Tuoko se sisään nyljettyjä päästäisiä? Herättääkö se öisin?
6. Ja kuka hoitaa, kun me olemme poissa pidempään, matkoillamme? (Tämä on minulle ehkä se suurin kysymys. Haluan lähteä, kun haluan lähteä.)
7. Mitä jos kissa ei voi sietää meitä? Jos se ei haluakaan syliin?
8. Olemmeko valmiita sitoutumaan yli kymmeneksi vuodeksi?
9. Kun lapset muuttavat kotoa, ottavatko he kissan mukaansa? (Toivon niin, sillä aion viettää villiä elämää Herra Kameran kanssa sitten kun olemme vihdoin taas kahden!)
10. Viekö kissa kauheasti rahaa? (Mitä se SYÖ??)

Kaikkein eniten kissaa toivoo nuorimmainen, poika. Hän on luvannut hoitaa KAIKEN, aivan kaiken, raahata kissanhiekkasäkitkin kävellen sillan yli räntäsateessa, mutta siihen lankaan en mene. 5/5 meistä on suopeita ajatukselle, 2/5 sillä lailla neutraalin hymisevästi ja 3/5 ihan fiiliksissä. Joista 1 pelkää, että kaikki kaatuu TAAS hänen niskaansa. Ja vielä juuri kun on saanut omat pennut tolpilleen.

Mitä sanoo raati?

Kuva täältä.