Valitse sivu

Oletteko syöneet shabu-shabua? Minä olen, perjantaina! Olimme kylässä kulman takana, talossa täynnä pieniä vilistäviä tyttöjä, ja meillä oli hauska ja herkullinen illanvietto nauravaisessa ystäväporukassamme. Aina oppii jotain uutta!

Shabu-shabu on kuin lihafondue, mutta japanilaisittain. Aivan ihanaa. Ohuen ohuita lihaviipaleita kastetaan kuumaan pataan, kuin myös tofua, purjoa, siitakesieniä, kiinankaalia… ateria täydentyy erilaisin lisäkkein ja kastikkein. Lopuksi, kun muutenkin muheva merilevällä maustettu liemi on ihanasti imenyt itseensä matkan varrella liuenneita lihan ja vihannesten makuja, hot pottiin heitetään nuudelit, ja näin syntyvä keitto kauhotaan tyytyväisiin suihin.

Me jatkoimme fondue-linjalla loppuun asti, aterian kruunasi kuuma suklaa.

Pastanjauhantaa-blogissa on hyvä, selkeä, suomenkielinen shabu-shabu-ohje. Me kyllä sekoittelimme mm. kastikkeet aika luovasti erilaisia reseptejä, erilaisista lähteistä, hyödyntäen.