comments 6

Kirjatoukka testaa shabu-shabua

Oletteko syöneet shabu-shabua? Minä olen, perjantaina! Olimme kylässä kulman takana, talossa täynnä pieniä vilistäviä tyttöjä, ja meillä oli hauska ja herkullinen illanvietto nauravaisessa ystäväporukassamme. Aina oppii jotain uutta!

Shabu-shabu on kuin lihafondue, mutta japanilaisittain. Aivan ihanaa. Ohuen ohuita lihaviipaleita kastetaan kuumaan pataan, kuin myös tofua, purjoa, siitakesieniä, kiinankaalia… ateria täydentyy erilaisin lisäkkein ja kastikkein. Lopuksi, kun muutenkin muheva merilevällä maustettu liemi on ihanasti imenyt itseensä matkan varrella liuenneita lihan ja vihannesten makuja, hot pottiin heitetään nuudelit, ja näin syntyvä keitto kauhotaan tyytyväisiin suihin.

Me jatkoimme fondue-linjalla loppuun asti, aterian kruunasi kuuma suklaa.

Pastanjauhantaa-blogissa on hyvä, selkeä, suomenkielinen shabu-shabu-ohje. Me kyllä sekoittelimme mm. kastikkeet aika luovasti erilaisia reseptejä, erilaisista lähteistä, hyödyntäen.

6 Comments

    • Oi wau, japania, hienoa! Varmasti olisi nuorisolle iloinen yllätys, minä ainakin olin ihan myyty! (Vaikkakaan en ole enää nuori :))

  1. Ja meillähän ON se fondue-pata, joka on ollut hävettävän vähällä käytöllä. Pitäisikö ilahduttaa Iranin matkalaistani kotiin tulon hetkellä shabu-shabulla..

    • Jo pelkkä nimi- shabu-shabu – ilahduttaa! Kokeilepa! Ja muistaakseni Pirkan sivuilta löytyi hyvin sellainen mutkat suoriksi-versio, jos sieltä teiltä (niikuin ei kyllä täältäkään) löydy ihan kaikkia japanilaisen keittiön hienouksia!

  2. Anonyymi says

    Voi kun saataisiin Hankoon joku etninen ravintola (en laske pizzaa ja kebabia) eli intialainen, thai tai pakistan tai ihan vaan kiinalainen!

    • Mmmmmm, olisi kyllä tilausta! Nyt muutamana Ravintolapäivänä on Hangostakin saanut erinomaisia aasialaisia annoksia, jospa sieltä joku innostuisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.