Valitse sivu

Tällä opuksella on ollut odottamattomia vaikutuksia. Kuten se, että kun nukahdin yhtenä iltana kirja kainalossa, näin koko yön unta ranskalaisen päiväkodin lounaista. Aamulla laukkasin lähikauppaan täyttämään ruokakorini. Illalliseksi olisi vihreää salaattia, kanaa, riisiä ja kermakastiketta, jälkiruoaksi juustoa. (Keksin ihan itse lisätä kattaukseen vihreitä papuja ja juuston kylkeen hilloa.)

Seuraavaksi tietoisku: Kaasuhella, kolme kattilaa ja pannua sekä sinänsä hemmetin hieno kaulahuivi eivät vain sovi yhteen. Onneksi, ONNEKSI, menetin vain sen kaulahuivin.
Lapsia nauratti (kauhunsekaisesti) kun toivoteltuamme hyvät ruokahalut muistin kertoa: ”Ai niin, äiti syttyi muuten äsken tuleen.”

Sitten keskustelimme siitä, mitä pitää tehdä jos perheenjäsen palaa ja lisäksi pohdimme lasten kasvattamista. Itse olen kirjaa lukiessa tullut siihen tulokseen, että minusta on siis ilmeisesti ihan vahingossa pulpahtanut ulos ranskalaislapsia, ainakin mitä syömiseen tulee.

Kirja: Pamela Druckerman, Kuinka kasvattaa bébé (Siltala 2012)

Paloturvallisuus ei ole koskaan leikin asia. Koko perhettä kannattaa valistaa miten toimitaan jos tulipalo syttyy.  Ja jokaiseen nuppiin hätänumero 112.