Valitse sivu
Boken om Mademoiselle Oiseau

Tänään hoidin sataa asiaa samaan aikaan, savu korvista kiemurrellen. Olin ehkä lievästi kiukkuisella päällä.

Sitten iltapäivällä, kun tytär oli aikansa vonkunut, pujahdimme yhdessä kylämme kirjakauppaan. Löysin sieltä nätisti odottamassa tuoreen Finlandia Junior-voittajan,  Maria Turtschaninoffin kirjan Maresi: Punaisen luostarin kronikoita sekä uusimman ”Neropatin”, Dagbok för alla mina fans – Värre än vanligt. Ostin molemmat kirjat lapsille, koska he ovat olleet niin ahkeria. (En tiedä mitään ihanampaa kuin ostella kirjoja lapsille, ja keksin kyllä aina hyvän syyn!)

Sitten jatkoin matkaa esikoisen kanssa kirjastoon. Maresi oli muuten sielläkin vielä hyllyssä, tiedoksi nopeimmille. Mutta se mistä menin aivan soikeaksi, oli upea kirja Boken om Mademoiselle Oiseau. Miten kaunis kirja! Maaginen! En aivan vielä ymmärrä MISTÄ kirjassa on kysymys, mutta SILTI!!

”Mitt i Paris, inte långt från floden Seine, ligger avenue des Temps Perdus. Där, allra högst upp i ett vackert gammalt hus, bor Mademoiselle Oiseau…”

Löysin myös sen upouuden kirjan Coppolasta ja aiiiiika monta muuta ties mitä.

Miten ihminen voi tulla niin onnelliseksi kirjoista? Niin, niin, niin onnelliseksi! Koko keittiön pöytä on nyt yhtä kirjamerta ja me kaikki istumme makaroonilaatikkolautasinemme ja suupielet ketsupissa tässä pöydän reunamilla ja hipelöimme kauniita kansia ja luemme sanan sieltä toisen täältä.


Ja VOITTEKO USKOA, että minulla on kirjastoon noin minuutin kävelymatka ja kirjakauppaan kaksi minuuttia. Ja meren rantaan muuten myös minuutti. Miten voi olla ihmisellä näin hyvin asiat!?

Jäikö nälkä? Katsopa kiva klippi Boken om Mademoiselle Oiseau-kirjan tekijöistä.