Valitse sivu

Herra Kameralla on nyt reissukirjana Karl Ove Knausgårdin taisteluni, osa 1. Noh, Herra Kamera on niitä miehiä, että jos ei päänsä olisi hartioissa kiinni, se katoaisi, ja niin kävi kirjallekin. Kirjaston kirjalle.

Toivottavasti kirjastontäti ei ole kuulolla, sillä näin kirja on nyt reissannut: Se lähti Hangosta Herra Kameran armeijanvihreässä Gantin kulahtaneessa putkikassissa (jonka aion omia heti kuin silmänsä välttää), kulki auton takakontissa Helsinkiin, jatkoi seuraavana päivänä Tampereelle. Siinä vaiheessa Herra Kameran ja kirjan tiet erosivat. Kesti hetken, että Herra Kamera huomasi kirjan kadonneen, ja toinenkin hetki, että keksi jättäneensä sen Tampereen Hotelli Villaan. Kun Herra Kamera noin viikon kuluttua soitti hotelliin, oli hotellin henkilökunta lähettänyt jo kirjan löytätavarataoimistoon. Turkuun.

Onneksi hajamielisellä professorilla valokuvaajalla oli tänä aamuna keikka Turussa. Toivottavasti kirja on taas kassissa. Se oli nimittäin lainattu minun kortillani, enkä haluaisi tahrata mainettani Hangon kirjaston hyvänä asiakkaana…

Kaksi ensimmäistä, kirjaan ja tajuttoman komeaan kirjailijaan liittyvää kuvaa: Like.
Tampere-kuvat, jotka hämmästyttävästi näyttävät melkein Pariisilta (!?) : Herra Tohelo.