comments 11

Kevätretkelle Köpikseen?

Tekisi mieli matkustaa Kööpenhaminaan. Muutenkin, miksei, mutta varsinkin siksi, että jumalaisessa Louisianan taidemuseossa (lisätään listalle “Paikkoja, joihin haluan tulla haudatuksi”) on näytillä toukokuun loppuun saakka Picasson keramiikkaa. Louisiana viettää sitäpaitsi 60-vuotisjuhlavuottaan, syy sekin.

Siihen nähden miten paljon Kööpenhaminasta pidän, on viime käynnistä kulunut jo yllättävän paljon aikaa. Vuonna 2012 en kärsinyt vielä kirjoituspaineista, vaan pistelin pokkana muutaman päivän reissusta 12-osaisen matkakertomuksen eetteriin, eikä käynyt edes pienessä mielessä kiinnostaako ketään. Kunhan kiinnosti itseäni. Oi niitä aikoja.

Jos nyt menisin kevätretkelle Köpikseen, haluaisin kokea ainakin nämä:

 • Hotel Skt. Annae on uudehko hotelli, vanhassa talossa, jonka yli 100-vuotiasta historiaa värittävät aikanaan topakan emännän alaisuudessa luvatta harjoitettu majoitustoiminta, salakuljettajavieraat ja muut roistot sekä sisäänkäynti vain tunnussanalla Neptune. Hotellin ravintolaa on kehuttu, ja hotellissa on kattobaari. Toisaalta olisi ihanaa leikkiä prinsessaa Hotel d’Angleterressa.
 • Houkuttelevan Torvehallerne-ruokahallin lisäksi kaupungissa on nyt uusi, supertyylikäs Tivoli Food Hall, sinne suuntaisin lounaalle!
 • Louisianan lisäksi vierailisin Karen Blixenin kotimuseossa, ja varaisin aikaa myös suuressa puutarhassa haahuiluun.
 • (Ja jos taas eksyisinkin Kööpenhaminan sijaan Pariisiin, mitä en panisi pahakseni sitäkään, menisin tietysti Victor Hugo -museoon, jossa esillä on kevään ajan näyttely Karen, Victor, Wilhem et Babette. Joko menitte ihan solmuun?)

Lue lisää: Picasson keramiikan perässä on rampattu ennenkin: on käyty Vallaurisissa ihmettelemässä umpimielistä tunnelmaa, ja Antibesissa lähes heittäydytty museon lattialle kirkumaan savivadin toivossa. 

11 Comments

  • Anna says

   Minäkin, muistaakseni, siitä on liian kauan aikaa! 😀

 1. Köpis on ihana ja oli pakko käydä lukemassa aiempi matkakertomuksesi ja omatkin siihen päälle! Omasta reissusta on yli neljä vuotta ja todellakin alkaisi olla aika päästä sinne uudestaan. Ikävä Louisianaa ja tanskalaisia voileipiä.

  • Anna says

   Louisiana on niin ihana, eivätkä smørrebrødit jää juurikaan jälkeen! 😀

 2. Nikadora says

  Picasson keramiikka ( edes pari lautasta ) olisi niin nähtävä!

 3. Riitta says

  Victor Hugon museoon! Miten ihana on kävellä natisevia lautalattioita ja katsoa ikkunnoista Place des Vosgesille. Miettiä millaista elämää siellä on vietetty.

 4. Leenamari says

  Pistele vain kirjoituksia menemään äläkä mieti liikoja! Kirjatoukka osasi kirjoittaa kiinnostavasti ❤ Ja niin osaa Annakin!

  • Anna says

   Kiitos ❤
   En ymmärrä minkä kirjoituslukon olen itse itselleni saanut aikaiseksi, siitä olisi nyt rimpuiltava irti…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.