comments 51

Keväinen kirja-arvonta pihojen ja puutarhojen puurtajille!

Kevättä rinnassa, ja puutarhahuumaa? Anna Kirjatoukan auttaa sinut uuden kasvukauden alkuun tällä mahtavalla opuksella, joka minulla on ilo arpoa lukijoidemme kesken!

Esikoiskirjailija Päivi Rahikka on hankolainen, hirmuisen kiva ja puutarhaguru. Sen lisäksi, että Päivi ahkeroi omassa viherrakennusyrityksessään Via Gardenissa ja pyörittää sen puutarhakauppaa, hän on nyt kirjoittanut meille myös selkeän oppaan oman pihan suunnitteluun ja toteutukseen, ihan sieltä haaveiluvaiheesta aina siihen hetkeen asti, kun lopulta istut unelmapihallasi magnoliapensaan alla rosé-lasillinen kädessä. Jopa minulla saattaisi olla pienet mahdollisuudet onnistua pihani kanssa tämä kirja kaverina, niin kärsivällisesti ja kädestä pitäen lukijaa perehdytetään pihasuunnittelun saloihin.

Päivin kirja, Pihasuunnittelijan ABC, sisältää ohjeita sekä ihan uuden pihan suunnitteluun että vanhan puutarhan kunnostukseen ja ylläpitoon, niin vakituiseen kuin lomakotiinkin. Piha ja puutarha eivät ole vain kukkasia ja kasveja, vaan myös budjetteja, kivetyksiä, kulkuväyliä, ilmansuuntia ja tuulen liikkeitä. Kirjassa on paljon kuvia ja piirroksia sekä esimerkkejä erilaisista toteutuksista. Hankolainen lukija saa lisäiloa tuttujen puutarhojen bongaamisesta.

Jos siis tunnet tarvetta melkein 200 sivulle ystävällistä opetusta ollaksesi oman pihasi kuningatar, niin ole hyvä ja jätä pieni viesti kommenttiboksiin 15.4. mennessä. Anna myös sähköpostiosoitteesi tai seuraa blogia kun voittaja julistetaan ja yhteystietoja tiedustellaan kirjan postitusta varten. Huhti-toukokuussa ehtii vielä hyvin oman pihan parannustöihin, uuden kirjan kanssa. Minusta kaikista ihanimmalta uudelta puutarhatermiltä kuulosti “tuoksupuutarha”, siihen tähtään!

Yhteistyössä WSOY ja #kirja.

51 Comments

 1. En ole vielä löytänyt sisäistä puutarhuriani, joten tälle kirjalle olisi tarvetta!

 2. Anonyymi says

  Minunkin sisäinen puutarhaelämäni on vielä hakusessa. t tytti

 3. Anonyymi says

  Meidän "puutarha" olisi juuri tällaista opusta vailla��
  T. Pia

 4. Minähän yritän luoda sen unelmien puutarhan, joten olen tämän kirjan tarpeessa. Ja peukutan sille roseelle puun alla. Nimimerkillä: Riippukeinu on jo.

 5. Anonyymi says

  Hyvältä kuulostaa. Lumet vielä maassa täällä meillä, mutta kesää odotellaan.

  Tiina A.

 6. Anonyymi says

  "Jos haluat olla onnellinen yhden päivän, ota humala. Jos kolme päivää, mene naimisiin. Jos kahdeksan päivää, teurasta sika ja syö se. Jos haluat olla ikuisesti onnellinen, ryhdy puutarhuriksi." (Kiinalainen sananlasku) – Silvia

 7. Istuskelu magnoliapuun alla rosélasillinen kädessä kuulostaa kyllä niin hyvältä, että Pihasuunnittelijan ABC alkoi kiinnostaa oitis. Ja on tässä sekin, että minä suunnittelen vain omassa mielessäni ja kotipihalla unohdan kaiken autuaasti ja ihmettelen sitten syksyllä, että miten tämäkin kesä meni nyt näin. Kirjasta olisi kovasti hyötyä. Olen siis mukana arvonnassa.

 8. Minun "puutarhani" on kalliota ja kanervikkoa sekä monivuotisia kasveja ja amppeleita mutta olisi todella kiva katsella kuvia ja miettiä, mitä kaikkea voisi tehdä, jos olisi vihreä peukalo. Huom! Ostin viime kesänä sen magnolian. Saapa nähdä, kuinka on käynyt. Nooo, rosélasillisen voinee siemailla (siis EI juoda…) koivunkin alla – vai voiko?

 9. Anonyymi says

  Puutarha kaipaa uusia ideoita ja kunnostusta. Taitaisivat vinkit löytyä tuosta opuksesta. Pidän peukkija pystyssä.
  Ella

 10. Anonyymi says

  Mukana arvonnassa, tarvitsen tämän kirjan! Kirsti L.

 11. Anonyymi says

  Lähes 50 vuotta vanha piha kaipaa uudistusta.

 12. Anonyymi says

  Heippa!
  Osallistun kanssa. On jo ihan voittajan olo:).
  annu

 13. Anonyymi says

  Iso piha, kaipaa päivitystä, hyviä ideoita tarvitaan. Tästä kirjasta uskon niitä löytyvän 🙂

 14. Anonyymi says

  Varmasti upea kirja! Osallistun arvontaan 🙂
  mustikki(at)gmail.com

 15. Anonyymi says

  Lukeminen kannattaa aina.
  Mukana arvonnassa tottakai.
  Leena

 16. Anonyymi says

  Oma piha on vasta kaukaisissa haaveissa, mutta sen suunnittelupuoli on jo käynnissä! Mukana siis arvonnassa.
  t. Sari

 17. Opastusta pihan suunnitteluun tarvittaisiin täällä, sillä intoa on enemmän kuin sitä taitoa. Sen unelmien puutarhan luominen ja suunnittelu on toteutettu meillä tähän asti vähän kantapään kautta. Ensi kesänä on vakaa aikomus saada piha viimein vähän valmiimmaksi, joten kaikki ideat tulevat tarpeeseen. Mukaan siis arvontaan 🙂
  riiti81(at)gmail.com

 18. Ihania viestejä, kiitos, antaa tulla lisää vaan! Unohdin sanoa, että arvon voittajan random.orgilla tasapuolisuuden nimissä, vaikka kiusaus palkita mainioita vastauksia olisikin suuri 🙂

 19. Anonyymi says

  Mukana arvonnassa! Täällä vielä lunta, mutta pian se sulaa, niin pääsen puuhailemaan pihalle. – piipe-

 20. Anonyymi says

  Myös mukana arvonnassa! Täällä jo puutarhakirjoja selailtu…
  Liisa

 21. Anonyymi says

  Oi ihana, tämä olisi juuri unelma kirja ystävälleni, joka viime kesänä hankki siirtolapuutarhamökin ja "harjoittelee" puutarhurin uraansa, HeidiS

 22. Tämä opus sopisi meille 🙂 piha suorastaan huutaa uudistusta! hyvahuomen (at) gmail piste com

 23. Viherpeukaloni on pahasti keskellä kämmentä, joten tällainen kädestä pitävä opas tulisi tarpeeseen. 🙂 myytillinen (a) gmail.com

 24. Anonyymi says

  Ainoa tärkeä asia elämässä on puutarhan hoito ja sekään ei ole kovin tärkeä, mutta silti kannattaa aina oppia jotain uutta kirjojen kautta.
  stephan@horn.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.