Valitse sivu

Noin. Pääsiäinen on vietetty, pääosin ulkona, auringossa. Pitkäperjantain aamuna hajosi astianpesukone, juuri parahiksi kun ruokavieraita oli horisontissa jokaiselle juhlapyhän neljälle päivälle. Mutta ystävätpä heiluttivat tiskiharjaa niin ahkerasti, että tänä aamuna pölyn (ja eriväristen höyhenien) laskeuduttua keittiö kiilteli aamunkajossa ja vain vaikuttava rivistö ikkunalaudalla kuivumassa nököttäviä kuohuviinilaseja kertoi joitakin juhlia kuulemma olleen.

Katoimme loppuviikosta takapihalle pitkän pöydän, joka sekin tuntui vain pitenevän pääsiäisen edetessä. Tuoli jos toinenkin karkasi sisältä ulos, rappusilla oli pino pehmeitä huopia ja kiiltäviä lehtiä niitä kaipaaville. Pääsiäisenkeltaiset kukat nyökkivät pöydän kulmilla, ensimmäiset yrtit istutettiin juhlallisesti ruukkuihin. Ehdimme myös retkille sen seitsemälle rannalle. Valkosipulilta tuoksuvaa lammasta raahattiin folionyytissä kalliolta toiselle. Pohjolan kevät näytti totisesti kauneimmat kasvonsa.

Mutta nyt on niin fillarin pyöränkumi kuin ehtoisa emäntäkin ihan puhki, joten palataan näihin kuviin, näihin tunnelmiin tuonnempana!