Valitse sivu

Mikä bloggari se sellainen on, joka ei kollaaseja osaa tehdä. No se on yks Kirjatoukka, mutta hei, pääasia tulee tässä: saanko esitellä kesän kauneimmat juomat.

Pääsiäinen, Herra Kameran synttärit, vappu, parit muut kemut, Kirjatoukan synttärit… huhti-toukokuu on pileitä pullollaan. Etsimme pääsiäispöytään alkoholitonta vaihtoehtoa samppanjalle ja ruusun terälehdille, ja kun ruusulimonadia ei sattunut silmiimme tällä kertaa osumaan, tarjoiluun päätyi hyvin jäähdytettyjä pullollisia Belvoirin kuplivaa vadelmajuomaa. Myös pinkki Pommac hurmasi raadin.

Ja pysytään pinkissä: Viime kesänä Ranskassa lapset tutustuivat pieneen poikaan, joka opetti sikäläisille tavoille: limonadia (esim. Sprite, 7up) ja Monin’in purukumisiirappia! Vaaleanpunaista ja makeaa, uskokaa pois. Toinen ranskalaissuosikki, josta löytyy pariakin erilaista roosaa, on hauskaa nimeä kantava Lorina.

Ihan parasta pinkkiähän on, jos sattuu saamaan kotitekoista raparperimehua, Kirjatoukan lempparia!

Kuvan ulkopuolelle jäi: Olin ennen pääsiäistä käynyt Helsingissä jenkkikauppa Behnfordsilla ja kaapannut löydöstäni ilahtuneena muutaman tölkin purkkalimpparia. Mutta kas, se taas olikin kirkkaan sinistä!

Kuvat valmistajien sivuilta.