comments 5

Kello 03 kukaan ei ole täydellinen

Alamäki alkoi jo eilen, maanantaina. Hirveä päänsärky jyysti Kirjatoukkaa koko pitkän ja pimeän päivän. Ja kun illalla sain katraan nukkumaan ja talon sammutetttua, toivoin rauhallista yötä. Se oli liikaa pyydetty. Kello 03 heräsin hyvin selvään, pieneen ääneen: “Mä en ole tarpeeksi hyvä ihminen”.
Kaikki möröt hyppäsivät peiton alle kanssani, ja niin me sitten painimme aamuun asti: En ole postitellut Plan-kummitytöllemme. En ole pitänyt yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin. En leivo lasten kanssa, enkä pelaa korttia. Vihaan joulua. Olen laiska ja itsekäs. Olen vanha ja väsynyt. Möröt-Kirjatoukka, 6-0.

Aamulla kömmin rumat tyynyn jäljet poskilla laittamaan lapsia koulutielle. Hesari ei ollut tullut, kahvimaitoa ei ollut. Tukkakin oli huonosti. Tästä ei voi päivä kuin parantua.

Kuvassa Aki Kaurismäki ja Little-Bob, elokuvan Le Havre ensi-illassa Cannesissa. (Getty Images)

5 Comments

 1. Voi voi Annaseni! Onneksi mörköjä ei ole olemassakaan. Näin ollen niiden puheille ei tarvitse korvaansa lotkauttaa. Vajavaista se on tämä ihmisen elämä, aina voisi olla parempi, tehokkaampi, kauniimpi ja ystävällisempi. Silloin kun ei pysty, ehdi, jaksa ja voi tarvitaan toleranssia ja realiteettiterapiaa. Nyt sitä antaa sinulle yksi psyk.sairaanhoitaja Bosborin rannalta kommenttiboksin välityksellä:

  Keitä itsellesi kuppi kuumaa ja huokaise. Sinun lapsesi eivät näe nälkää vaan ovat terveitä ja hyvin ravittuja. Sinulla on sukulaisia ja he pitävät sinusta. Sinä olet ottanut Plan-kummitytön, monelle se ei ole tullut edes mieleen. Korttia pelaamattakin tämän elämän voi selvittää. Joulu rakastaa sinua ja on laiskoja ja itsekkäitä, vanhoja ja väsyneitä varten. Se tulee vaikket haluaisi eikä vaadi sinulta mitään.

  Halaus! Ja toinen kaupan päälle! Hattu päähän (huonoa hiuspäivää varten) ja menoksi.

 2. :')

  Itkettää ihan kun olet niin kultainen, Mine! Tuo on loistava asenne jouluun, ihan uusi ja erilainen: Että joulu on juuri minunlaisiani varten, ja tulee kun on tullakseen, mitään vaatimatta. Hirmuisen PUHDISTAVA ajatus, jonka aion ottaa käyttöön! HALAUS-HALAUS-HALAUS.

  Panin muuten hupun päähän, ja painuin kahvilaan, ja löysin sieltä ystävän, jonka kanssa menin aurinkoiselle rannalle kävelemään, ja nyt meillä on täällä kotona jo pystyssä taas pieni spontaani lukupiiri/kirjallisuuskeskustelu.

  Tosin mitkään hoitamattomat asiat eivät tietysti näin etene, mutta enää, tai nyt, se ei haittaa 🙂

 3. Mun blogissa on just sulle sopivasta "joulukuusesta" kuva, jospa se piristäis (näin jälkikäteen).

 4. Liina, sainkin Facebookissa tuon samaisen kuvan, ihan mahtava idea! Onnea punaisen langan löytymisestä nanoilun tiimellyksessä, se on jo saavutus, hyvä sinä!

 5. Kiitos!
  Tuollainen kuusi ei välttämättä olisi ollenkaan huonovaihtoehto varistavalle aidolle kuuselle :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.