comments 10

Kahden

Vielä kuvia reilun viikon takaa, minilomalta Helsingissä.

Me emme ole kyllä kriiseinemme yhtään ketään neuvomaan muita pariskuntia, mutta onhan kahdenkeskisessä ajassa taikaa. Olen yllätyksekseni vasta vastikään huomannut, ettei se ole kovinkaan yleistä, karata kahdestaan hotelliöihin, ravintolaan syömään, keikoille. “Te aina käytte”, he sanovat. “Ettekö te sitten?”, minä ihmettelen.

Me emme aina edes ilmoittele liikkeistämme kavereille, olemme mielellämme keskenämme. Tiedän, että joitakin ystäviä se ärsyttää. Mutta miten helppoa on olla vain me, ja miten harvinaista, miten vapaata, ja miten se heti lennättää toiseen aikaan, jonnekin sinne missä oli vain halkolaitureita, ei vielä lapsia, hädintuskin tiskirättejäkään. Arkea ei ollenkaan. Olla vain me. Mutta emme me reissuillamme pelkästään kuhertele, emme todellakaan. Puhuminenkin vaatii rajatonta aikaa, kunnon tuuletus ja tilannekatsaus on joskus ihan yhtä tarpeen kuin pussailukin.

Toissa viikonloppuna me olimme poissa vain vuorokauden. Ehdimme kirjakauppoihin hortoilemaan, syömään Lyoniin, Mustien Silmien keikalle ja vielä pienelle baarikierrokselle. Seuraavana aamuna tilasimme tuoremehua ja tykötarpeita sängyn täydeltä huoneeseen ja leijailimme aamutakeissamme aikakausilehtimeressä puoleen päivään.

Iltapäivällä törrötimme jo kuitenkin kotona Hangossa kuin kuusta tulleet.

Vaatihaan tämä tämmöinen rahaa ja aikaa ja mummoja. Mutta kun eroissa laitetaan lusikoita jakoon, niin se se vasta kalliiksi tulee ja pistää kalenterit uusiksi.

Syödään kuusi viikkoa linssikeittoa rakas, mutta pidetään tää.

Hotelli: Haven.

10 Comments

 1. Anonyymi says

  Ihanaa. Haven on varmaan upea – kelpaa kuninkaallisillekin. Ja teitä varten nuo kaikki pullot! t Tytti

  • Haha, emme kyllä saaneet juotua kuin yhdet lasilliset kuohuvaa, joten siellä (Havenin baarissa) pullot odottavat parempia loppasuita 🙂 Ja kyllä, Hotel Haven ON ihana.

 2. Minusta on tosi kiva että te karkaatte kahdestaan 🙂 Minäkin haluaisin karata useammin mutta täältä Jyväskylästä on matkaa Helsinkiin (jossa mielestäni vain tapahtuu kaikkea ihanaa), lisäksi meillä on lemmikkejä jotka vaativat hoitamista. Tytön saa kyllä helposti mummolaan hoitoon mutta sinne ei voi viedä lemmikkejä 🙁 Kahden keskiset lomat piristää arkea kummasti!

  • Karatkaa pariksi-kolmeksi tunniksi omassa kotikaupungissa? Sillä pääsee alkuun <3 Hotellien aulabaarit ovat sellaisia kuplia, niissä pääsee ihmeesti irti ulkopuolisesta maailmasta, vaikkapa vain lounaan ajaksi. En tosin tunne Jyväskylän hotellitarjontaa.

 3. Anonyymi says

  Oi Anna, niin suloista ja viisasta!

  t. Olli

  • Kun tarpeeksi hakkaa päätään seinään, niin joskus osuu oivalluksiin 😉

 4. Asiaa! Ihana teksti! <3

  Meillä kolmen lapsen kanssa oli (on) ongelmana se, ettei niitä mummoja juurikaan saanut (saa) värvättyä. Teimme rautakauppatreffejä. Kaksin sinne, matkalla ehti puhua paljon, lopuksi käytiin kahvilla eikä yhtään haitannut, että miljöö ei ollut kovin idyllinen. Se oli kirjaimellisesti rakentava. Kotona teimme minilomia. Mies sai esimerkiksi Venäjän. Hain kirjastosta venäläistä kirjallisuutta, musiikkia ja leffan, Alkosta venäläistä olutta, kaupasta hapankaalit ja muut. Ateriat eivät aina onnistuneet, mutta muuten kiva ja helppo kahdenkeskinen ulkomaanmatka lasten nukahdettua.

  • Rautakauppatreffit <3
   Ja hei hyvä että muistutit, mekin teimme noita "matkoja" kun lapset olivat pieniä, kreikkalaisia iltoja tai milloin mitäkin. Pari tuntia mukamas poissa, teki hyvää. Hyvä te!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.