Valitse sivu

Niinhän siinä sitten kävi.

Vaihdoimme jossain välissä kirjakaapin olohuoneesta keittiöön astiakaapiksi. Asettelin kippoa ja kuppia kaappiin, ihailin kaapin kevyempää olemusta, ilmaa, joka mahtui kiertämään lautaspinojen lomitse. Laskin pahaa aavistamatta pari kaunista kirjaa värittämään valkoisen porsliinin täyttämiä hyllyjä. Mutta kirjatpa eivät niin vain suin päin suostuneetkaan tähän uuteen järjestykseen.
Ne yksilöt, jotka olivat säästyneet ahkeralta banaanilaatikointi-kirpputorivaiheelta, päätyivät evakkoon ikkunalaudalle, josta ne ovat salakavalasti hiipineet takaisin kaappiin. Siis kuinka ovela voi kirja olla! Kaapin alaosa, joka ei juurikaan kuviin ylety, on tosin vielä pakenevien astioiden hallussa.

Rautakaappi on lyhyessä astiavaiheessaan vilahtanut mm. tässä ja varsinkin tässä kotijutussa. Ja meillehän se alunperin päätyi täältä. Jos et saanut jutun linkeistä tarpeeksi meidän tiilirotisostamme, niin kaikki kotijutut, jotka olen suuressa huolettomuudessani muistanut tägätä, löytyvät täältä.

Vielä parisuhdeproblematiikkaa: kun Herra Kamera naksutteli näitä kuvia, toivoin, että kaapin sisällä oleva valorimpsu, tuossa pääkallomukissa, olisi päällä, samoin kuin Hangon Keksin peltipurkista pursuava valosarjakin. (Ei, nämä eivät ole mitään jouluvaloja, nämä ovat meillä aina!) No eiväthän ne olleet. Takaan, että aina kun näen nämä kuvat, tulen kiristelemään hampaitani…

Monta laatikollista kurittomia kirjoja ja lehtiä on taas eteisessä lähdössä kiertämään, saa hakea ken haluaa.