Valitse sivu

Antakaa vilttejä ja täkkejä, sytyttäkää kynttilät, kasatkaa pääni taakse tyynyjä, kantakaa teetä ja voilla siveltyjä paahtoleipiä sohvan viereen ja antakaa minun vain uppoutua muistelemaan viikonloppua.

Elokuvajuhlat on nyt läpeensä juhlittu. Palataan kuviin ja tunnelmiin myöhemmin, ihan ensin haluan napata teidät mukaan niihin rakkaudellisiin hetkiin, kun vihdoin lauantaina illansuussa saimme vastaanottaa yli 30 pyöräilijää Helsingistä Hankoon. Katsokaa, sieltä he tulevat, Bulevardia pitkin, jo lehtensä luovuttaneen lehmuskujan läpi!

Ja hop, suoraan meille sienipizzalle, raappahousut, raitapaidat, baskeripäät, partasuut ja punaiset huulet! Tervetuloa suomalaiset, sveitsiläiset, spaniardit ja oliko siellä joku tuulimyllyjen maastakin? Uskotteko jos kerron,että oli siinä meteliä ja meininkiä?

Ummmmm, sienipizzaa suukkoon ja hörpimme ihanassa adrenaliinihuurussa proseccoa suoraan pullosta, mekin, jotka emme olleet pedaalia polkaisseetkaan. Onhan tätä nyt juhlittava! (Ja sääkin suosi, helpotuksen huokaus, heräsin kello kuusi tuijottamaan lopulta aurinkoon puhkeavaa taivasta.)

Sitten noita urheita saunotettiin ennen siirtymistä Herra Kameran studiolle katsomaan huolto- ja kannustusjoukkojen kanssa Vive le Touria ja Lystikästä kirjeenkantajaa. Vähän pätki, mutta punaviinillä, juustolla ja makkaranpätkillä siitäkin selvittiin. Ja jos nämä osaavat polkea, niin osaavat ne myös hurrata. Lakkia ilmaan ja sitä rataa, ja keuhkojen pohjasta. Hurraa kaikelle, hurraa elämälle!

Siihen vielä päälle jatkot Origon vintillä, niin jo nukkuivat makoisasti muutkin kuin oravat; letkanpätkä ja bändi pienen perhehotellin lakanoiden välissä, puolijoukkuteltallinen Tulliniemen sumun saartamalla rannalla. Aamulla tiedettiin kertoa, että jotkut polkivat takaisinkin, mutta osa suunnitteli jo Hankoon muuttoa…

Varsinainen Jour de Fête siis! Kiitos kaikille osallistujille!

Mukana menossa: Wauhtiajot, Hotel B8, Studio Tomi Parkkonen, Pelago Bicycles, Ravintola Origo, Sven Bengtsson och medvind. Erityiskiitokset ja halaus: Miia Eronen, Petri Pussinen ja Ilkka Rautio.