Valitse sivu

Eilen karkasimme päiväksi erääseen kuuluisaan saareen, kun onnistuimme vihdoinkin ajoittamaan molempien perheiden kiihkeät kesäelämät niin, että edes osa porukasta oli samaan aikaan samassa paikassa. Eli tällä kertaa Jakob Ramsjössä.

Ystäväni Jonnan eli ”Mrs Jonesin” mökki sijaitsee Inkoon edustalla kauniilla kallioilla, väylän ja aavan välissä, käppyräisten mäntyjen katveessa. Jo venematkalla hartiat laskeutuivat, taisin laskea satamassa irti jostain muustakin kuin kiinnitysköysistä. Ei, omaa venettähän meillä ei ole, olemme nykyään ihan umpimaakrapuja. Jonnan mies sai noutaa meidät aalloille Inkoon satamasta nyssyköinemme.

Perillä teimme tupatarkastuksen, riisuimme vaatteita, lojuimme aurinkotuoleilla, hörpimme maitovaahtohuppuisia kahveja ja avasimme cavan. Sitten kokattiin, savustettiin ja syötiin hartaasti, kunnes oli aika taas turvautua kapteeniin, karauttaa Inkoon söpöön vierasslaituriin ja autolla takaisin Hankoon.

Ymmärrän Jonnan saaristorakkautta niin hyvin! Ja hänhän on kuin syntynyt sinne, kaikessa tyylikkyydessään kuitenkin ihan kunnon merenelävä. Ajaa venettä hiukset suolaisessa tuulessa hulmuten, jollaileekin kuulemma, ja pyörittää tyynesti näyttävää huusholliaan, jossa peseydytään tulitikkurasian kokoisessa saunassa, kipitetään tarpeen tullen ulkohuussiin, viljellään omia eväitä kasvihuoneessa ja annetaan auringon tuottaa sen verran sähköä, että puhelimen saa joskus ladattua. Mutta sille me naureskelimme, että hän saarirauhassaan kaipaa joskus Hangon hulinoihin, ja minä näissä hummailuissa johonkin harmaaseen, hiljaiseen saareen… koskas nainen olisi ihan kokonaan tyytyväinen?

Illalla tuntui kuin olisi ollut kauemminkin ja kauempana poissa, niin rennon raukeaa oli saarielämä tuona hurjan lämpimänä, aurinkoisena keskiviikkona. Illalla väsytti autuaasti, poskipäillä aurinkolasien varjot ja jalkapohjissa kallion lämpöä. Kiitos Jonnan perhe!

Kuuluisa saaresta tai ainakin Jonnan perheen graafisesta mökistä tuli viimeistään kun kansainvälisetkin sisustuslehdet bongasivat mustan helmen. Lisää kuvia voit kurkistaa esimerkiksi täältä!


Mrs Jonesin kesäkauppa palvelee Hangossa tänä kesänä päivittäin Villa Hima-sisustusliikkeen kainalossa, Bulevardin merenpuoleisessa päässä.